Nakon tri tjedna igre, dobili smo pobjednike druge sezone esports reality showa “GAMERZ” među kojima se našao i Matej “MaTaFe” Fekonja, Slovenac koji je dosad nastupao za rumunjski XPC. 23 igrača je prošlo kroz “GAMERZ” kuću, od kojih su trojica regionalni igrači, gdje su se borili za mjesto u fnatic Academy.

Format natjecanja je gurao igrače do njihovim maksimuma

10 igrača, među kojima se pronašao još jedan Slovenac i bivši igrač KlikTecha Boštjan “Bomez” Mešič, prvi su ušli u kuću gdje su imali priliku pokazati svoj skill i znanje trenerima GAMERZ timova, legendama Counter-Strikea SpawNu i Devilwalku, kako bi ih oni odabrali za svoju ekipu. Kada su se ekipe formirale, pripreme i mečevi su mogli krenuti. Svake večeri smo mogli gledati okršaje između Team RED (Devilwalkova ekipa) i Team BLUE (SpawNova ekipa). Svaki meč je bio bitan jer mjesto u GAMERZu nije bilo zagarantirano početnoj desetorici. Svaki poraz je otvarao mogućnost ispadanja iz početne petorke i ulazak zamjene iz “Challanger poola” u kojem su se našli i Crnogorac Nikola “Lobanjica” Mijomanović te MaTaFe.

Samo su četiri igrača sva tri tjedna proveli u GAMERZu

Kroz tri tjedna igre izmijenilo se dosta igrača, no Bomez je bio među četvorkom koja je “preživjela” promjene. Lobanjica je ušao na kratki period kao iznenađenje i nije ostao do kraja, ali zato je MaTaFe opravdao svoj ulazak i dogurao do finala u kojem se suočio sa svojim sunarodnjakom Bomezom. Iako je Bomezov Team BLUE dominirao GAMERZom tijekom cijele sezone, u finalu su zakazali i omogućili MaTaFeu i Team REDu da ih pobjede s rezultatom od 2:0 u mapama (16:14 Mirage, 16:3 Inferno).

S pobjedom u finalu igrači Team REDa: MaTaFe, CaNNiE, AlekS, Meddo, Ec1s su osvojili šansu za svoje mjesto u fnatic Academy timu koje moraju opravdati u nadolazećem bootcampu. MaTaFea smo u regiji najčešće mogli gledati kao igrača slovenskog Overpowereda za koji je nastupao u drugoj polovici 2016.

Iako je izgubio, Bomez može biti zadovoljan

Sva tri tjedna Bomez je predvodio svoju ekipu i uperio oči ljubitelja Counter-Strikea na sebe sa svojim odličnim highlightovima.

Komentiraj

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime