Mario “Mariuchii” Grdović više nije član Locastic Esportsa. Vijest je objavio na svom Twitter profilu kao i razlog odlaska iz najbolje hrvatske ekipe.

Kraj jedne ere za Locastic Esports

Locastic Esports je od svog osnutka u kratkom periodu počeo ostvarivati respektabilne rezultate od kojih se ističu plasmani na LAN završnicu ESL SEC-a i druge sezone A1 Adria League te finale CSadria Clan Championshipa powered by A1. Hrvatska je napokon dobila vrlo dobru petorku sposobnu za velike rezultate. Osim rezultatski, Locastic Esports postavio je standarde i u komunikaciji i promociji na društvenim mrežama. Tu svakako treba istaknuti i kampanju s Varteksom, prvu takvog tipa u Hrvatskoj.

Mario Varteks Locastic

Već je Locastic mijenjao igrače početne petorke, ali odlazak Mariuchiija je ipak nešto drugačije. Mario je prije svega veliki zaljubljenik u CS:GO i njegov angažman kroz aktivno igranje, pronalazak mladih hrvatskih igrača i predstavljanje Hrvatske na regionalnim LAN turnirima ogroman je doprinos za našu scenu.

Uvijek spreman na razgovor, otvoren za pitanja i kritike, uvijek optimističan, pomalo romantičarski, bez probleme ja osvajao simpatije čitave scene. Nikad neću zaboraviti dvoje djece koji su došli pitati u Hangar 18 u Zagrebu: “Kada će igrati GIANT5 i Mario?” Nekoliko dana prija LAN-a CSadria Championship powered by H18.

Mariuchii HG Spot

On je obično bio ta figura koja je vodila priču. Vođa i kada nije svaki call u igri bio njegov, na serveru i izvan njega. Za svaki intervju njega se guralo u prvo plan, a on sve sa smiješkom prihvaćao. I nakon cijelog dana LAN-a, cijele noći partijanja, opet bi se u 7:00 ujutro s njim našao u diskusiji o esportu i Counteru. Odlazak Mariuchiija i prestanak aktivnog igranja zato je veliki gubitak za Locastic i čitavu scenu.

Mariuchii će se posvetiti privatnom životu

Na malom tržištu kao što je naše, teško je živjeti od esporta. Uz sve velike uspjehe i sve ekipe koje je vodio Mario je završio faks te radio. Radio je i sve vrijeme dok je bio u Locasticu i stizao na sve aktivnosti ekipe. Međutim, sad je vrijeme da se posveti obavezama u privatnom životu i 13. svibnja je objavio kako je odigrao vjerojatno zadnji meč za Locastic Esports. Ne zna uopće hoće li se vratiti.

Osobno sam nekako uvijek navijao za Mariuchiija, možda i zato što je on otvoreno navijao za nas, za scenu. I sada mi je žao svih tih neosvojenih finala u kojima sam gledao njega i njegove igrače. Kao da nije bilo pravde da i on osvoji jedan. Barem ovaj posljednji u Splitu.

Mariuchii Reboot

Možda je gotov s aktivnim igranjem, ali čisto sumnjamo da će mu navika i ljubav dopustiti da se skroz povuče sa scene. Barem se tome nadamo. Ne mogu pričati za druge, ali za mene je otišao veliki igrač i vjerojatno najveći čovjek među igračima.

Locastic Esports ESL SEC

Locastic Esports još nije službeno objavio tko će ga zamijeniti, ali vjerojatno netko od igrača koji su već igrali za ekipu.

Locastic Esports

Krunoslav “Salted” Katalinić
Predrag “st0Le” Stojković 
Matija “NyX” Jovanović
Roko “rbfurious” Barišić

Komentiraj

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime