Luka “brky” Brkanac novo je pojačanje Locastic Esportsa. Najbolji hrvatski AWP u ekipi će zamijeniti Franu “BRLE” Brletića potvrdili su iz organizacije. Promjena dolazi na kraju uspješne sezone u kojoj je Locastic Esports igrao na A1 Adria League i ESL SEC LAN završnicama.

Locastic Esports napravio promjenu u ekipi

Najbolja hrvatska petorka se nakon odličnih rezultata posljednjih mjeseci odlučila na promjenu u ekipi. Mlada nada Frane “BRLE” Brletić će tako preseliti na klupu, a umjesto njega će u ekipi mjesto dobiti Luka “brky” Brkanac.

Locastic Esports

Mario “Mariuchiii” Grdović (IGL)
Krunoslav “Salted” Katalinić
Predrag “st0Le” Stojković
Matija “NyX” Jovanović
Luka “brky” Brkanac

 Frane “BRLE” Brletić (sub)

Za Counter-Strike Adriu promjenu je prokomentirao menadžer ekipe Toni “anakintm” Miličević:

Povratkom iz Rumunjske zaključili smo ovo prvo poglavlje Locastic Esports priče, koje je bilo relativno uspješno s obzirom da smo ostvarili plasman na dva LAN finala. Kroz cijeli proces pratili smo i učinak samih igrača, te smo primjetili da imamo veliki problem s pozicijom AWP-a u timu.

Sniper je jedna od najvažnijih uloga u Counter-Strikeu i mi smo ju pokušali pokrpati s Mariom i Saltedom koji su se izmjenjivali, ali se i vidjelo u igri da se muče s tim zadatkom i da to nije njihova primarna pozicija.”

U Locastic Esports dolazi Luka “brky” Brkanac koji je definitivno najbolji hrvatski AWP, a u ekipu ulazi umjesto BRLE. Smatramo da je brky idealno osvježenje za ekipu s kojom ćemo nivo igre podignuti još više, te da ćemo kroz 2019. godinu s njim u ekipi biti još konkurentniji u odnosu na najbolje u regiji.

BRLE seli na klupu

Locastic zaista nije imao decidiranog AWP igrača. Iako su Mario “Mariuchii” Grdović i Krunoslav “Salted” Katalinić solidno krpali tu rupu u ekipi, nakon nekoliko mjeseci u ekipi su se odlučili na promjenu. Na klupi je završio Frane “BRLE” Brletić, koji je prema HLTV statistici igrač s najnižim ratingom u ekipi nakon Mariuchiija. BRLE nema iskustva kao ostatak ekipe, ali je u Locasticu pokazao kako se zaista radi o mladom igraču s velikim potencijalom. U organizaciji se nadaju da će ostati kao zamjena i napredovati s ekipom.

BRLE će se preseliti na klupu, ali se nadamo da će ostati uz nas kao šesti igrač i napredovati. Želimo da i dalje ostane involviran u ovaj naš projekt i da nastavi vježbati s ekipom i napreduje. On je definitivno potencijal na kojem će se temeljiti hrvatska scena u budućnosti, ali u ovom trenutku nam ipak treba igrač s više iskustva i proaktivnosti u igri.

Frane BRLE Brletić

brky novi AWP Locastic Esportsa

brkya ne treba posebno predstavljati ljubiteljima regionalnog CS-a. Redovito pohodi LAN-ove u regiji još otkad je 2014. nastupio na Gamersjectovom Big Bangu. Igrao je u raznim ekipama, ali najviše pažnje skrenuo je na sebe u sastavu ex-Fury Esportsa. U drugoj sezoni A1 Adria League mogli smo ga gledati u sastavu ekipe Zagreb 360 Gaming. Kako se nisu kvalificirali za LAN, brky na LAN završnici bio u ulozi analitičara. Izgleda da se druženje s Prokom i Remom isplatilo. Već je uskakao kao zamjena za Locastic Esports kada je to bilo moguće, a uskoro je uslijedio i poziv u ekipu.

Luka brky Brkanac

Ono što je brkya uvijek pratilo u karijeri je uloga tog AWP-a, koju je rijetko imao priliku igrati u ekipama. Petar Roje to mu je uskratio u Vibbyu, u KlikTechu saveey, a u posljednjoj ekipi deki. Iako je na drugim pozicijama brky igrao solidno, želio je taj AWP i promjene uloga u timu utjecale su na njegovu igru. Većinu novih suigrača poznaje dobro i s većinom je već igrao u drugim ekipama. Nadamo se da će domaća atmosfera i siguran AWP u rukama napokon izvući ono najbolje od njega. U izjavi za medije brky je bio skroman kao uvijek:

Sredinom godine sam se kvalificirao za A1 Adria ligu s ekipom Zagreb 360 Gaming, gdje smo imali ljetnu pauzu nakon koje se Bustem odlučio fokusirati na svoj privatan život vise nego na igru, te je izašao iz ekipe.

Tada se cijela ekipa “raspala” i počeo sam tražiti neku stabilniju ekipu i sada sam to našao u Locasticu. Hvala im na pruženoj prilici i nadam se da ćemo nastaviti nizati dobre rezultate i napredovati kao ekipa.”

Locastic Esports sada na okupu ima vjerojatno četiri najbolja individualna igrača u Hrvatskoj. Hoće li ih Mariuchii uspjeti posložiti ćemo tek vidjeti. Promjene u ekipi su sastavni dio rasta i razvoja, ako je do promjene trebalo doći u Locasticu nisu mogli odabrati bolji trenutak. Igrači će se već dobro poznaju. Shvate li da nesuglasice moraju staviti sa strane i početi raditi na zajedničkom cilju Locastic Esports bi iduće godine mogao bilježiti još bolje rezultate.

Komentiraj

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime