Locastic esports će na završnici CSadria Clan Championshipa powered by A1 igrati sa zamjenom. Umjesto Predraga “st0Leta” Stojkovića igrat će Neo “NEO” Čikić. Provjerili smo s njima kakva su im očekivanja od LAN-a.

Locastic Esports 

Mario “Mariuchiii” Grdović 
Neo “NEO” Čikić
Predrag “st0Le” Stojković 
Matija “NyX” Jovanović
Roko “rbfurious” Barišić

Locastic Salted

Kako ste se pripemali LAN?

Prof: “Pa… da na LAN idemo sa st0Lom mislim da bi pripreme bile dosta dobre, u tijeku online lige i kroz igranje Winners League i raznih qualifiera smo uočili i ispravili neke velike greške koje smo imali u našoj igri. Međutim, nešto što smo već duže znali je da nećemo ići u punom sastavu jer st0Lina sestra ima vjenčanje taj isti dan, a to je ipak nešto što ne može propustiti.

Kao zamjenu ćemo koristiti mladog iLLua (ne priznajem rename u neo), tako da se priprema svodi na to da se malo uigramo s njim i da se on privikne na igranje st0Linih rola, ali i to vrijeme je dosta limitirano jer smo imali neke official mečeve za igrati u punom lineupu, koji su nam bili veći prioritet nego ovaj LAN. Uglavnom, iLLu je talentiran dečko s dosta potencijala tako da nam je drago (još jednom) dati ovakvu priliku nekome iz mlađe generacije, no definitivno ima težak zadatak jer st0Le je jedinstven igrač u Hrvatskoj.

Kakav rezultat na LAN-u očekujete?

Prof:  “Nakon odustajanja nekih ekipa i mijenjanja bracketa, očekivanja su nešto veća, ali samo malo. Nismo se puno pripremali s ovom petorko, pa tako nemamo ni velika očekivanja. Bit će što bude, al lijepo je opet biti na LAN-u i steći malo offline iskustva.

Koga smatrate najopasnijim protivnikom?

Mariuchii: “Najopasnijim protivnikom smatramo Akopalipsa. U zadnjih dva mjeseca su uspjeli napraviti nešto s čime se većina ekipa godinama bori. Imaju super kombinaciju mladih igrača te iskustvo. Mislim da su nedavno prebacili IGL rolu na Šarenog, i ako je ostalo tako, ugodno sam iznenađen.”

Dojmovi o CSadria Clan Championshipu?

Mariuchii: “Swiss sistem + ovaj seeding ekipa je zanimljiv koncept. Ali pošto su samo 8 ekipa, mislim da se tokom online dijela ne stignu uopće stvarat neke “priče” da se lan nahypea, pogotovo kad se radi o bo1 formatu. Mislim da bi definitivno mogli proraditi na tome da online dio bude zanimljiviji. Međutim tu je i problem scene koja skoro pa ni ne postoji. Od 8 ekipa koja su igrali online ligu, mislim da se za 3 može reci kako su ekipa.”

Planovi nakon LAN-a?

Mariuchii: “Nismo previše razmišljali o planovima nakon LAN-a. Na rasporedu imamo novu sezonu ESL South East Championship. Htjeli bi kao i prošle sezone doći do top4, pa čak napravit i korak dalje i borit se za 1. Mjesto. Osim toga trebamo vidjeti što će bit s lineupom, hoćemo li ista petorka moći nastavit dalje ili ne.

1 KOMENTAR

Komentiraj

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime