Fotografija: HLTV.org, Montaža: t1talium

U novu godinu ulazimo sa stilom. U petak 12. siječnja počinje prva faza ELEAGUE Majora u Bostonu što označava kraj odmora za igrače i timove te nastavak natjecateljske sezone. ELEAGUE Major: Boston 2018 igrat će se u tri faze i nešto drugačijem formatu. Nagradni fond iznosi sad već standardnih milijun dolara.

ELEAGUE Major: Boston uvodi novitete

Valve se za 12. major odlučio uvesti određene novitete. ELEAGUE Major u Bostonu će uključivati offline kvalifikacije, zbog čega je broj timova povećan sa 16 na 24. Povećan  broj timova donosi i nešto drugačiji raspored.

Od 12. do 15. siječnja u ELEAGUE Areni u Atlanti igrat će se New Challenger Stage ( ex. Major Offline Qualifier), u kojem će 16 timova natjecati u swiss formatu. Osam timova pravo je nastupa osiguralo zahvaljujući plasmanu na PGL Major u Krakowu, a preostalih osam osvajanjem regionalnih Minor turnira. Iz ove faze, najboljih osam proći će u New Legends Stage (ex. Group Stage) koji će trajati od 19. do 22. siječnja.  U drugoj fazi imat ćemo isti format i broj timova kao iz  prve, a osmorki iz New Challenger Stagea pridružit će se timovi s Legend statusom s prošlog Majora. Najboljih osam ulazi u posljednju fazu natjecanja New Champions Stage (ex. Playoffs) koja će se od 26. do 28. siječnja igrati u Bostonu.

Raspodjela nagradnog fonda od milijun dolara ostala je ista:

1. $500,000 + ‘Legend’ status
2. $150,000 +’Legend’ status
3. $70,000 + ‘Legend’ status
4. $70,000 + ‘Legend’ status
5-8. $35,000 + ‘Legend’ status
9-16. $8,750

FaZe, G2 Esports i Na’Vi kreću od prve faze

Već u New Challenger Stageu vidjet ćemo neke od najboljih ekipa svijeta, čak četiri s HLTV-ove liste 10 najboljih. To su FaZe, Cloud9, G2 Esports i Mousesports, koji su ujedno i veliki favoriti za prolazak u sljedeću fazu natjecanja. Uz njih svoje mjesto u New Legends Stageu mogli bi pronaći Na’Vi, Liquid i EnVyUs, koji iskaču kao iskusnije ekipe s potencijalom za dobar rezultat.

ELEAGUE Major: Boston otvorit će Vega Squadron i Renegades u 16:00, a ovako izgleda cijeli raspored prve runde swissa:

Russia Vega Squadron vs. Australia Renegades
Europe mousesports vs. Kazakhstan AVANGAR
Europe FaZe vs. United States Liquid
Russia FlipSid3 vs. United States Misfits
Germany Sprout vs. Turkey Space Soldiers
Ukraine Natus Vincere vs. Russia Quantum Bellator Fire
France G2 vs. China Flash
United States Cloud9 vs. France EnVyUs

Legende čekaju najboljih osam

Pobjednike prve faze dočekat će timovi s Legend statusom s PGL Majora u Krakowu među kojima se nalazi i jedno novo ime, 100 Thieves. Radi se o četvorici bivših igrača Immortalsa koji su status prenijeli u novu organizaciju. Kosturu HEN1, LUCAS1, kNgV-, fnx pridružio se bit iz Team One.

Timovi s Legend statusom:

  • Astralis
  • SK Gaming
  • Virtus.pro
  • Fnatic
  • North
  • Gambit
  • BIG
  • 100 Thieves

Za najbolji tim na svijetu, brazilski SK Gaming, igrat će felps umjesto boltza pošto je ovaj drugi igrao kvalifikacije s drugim timom. Sjajna je to prilika za NiKu i društvo da naprave veliki rezultat i napokon se riješe FalleNovog  prokletstva.  Od istaknutih imena nedostaje Ninjas in Pyjamas, koji će propusiti drugi Major zaredom

Zbog svih navedenih promjena jasnih favorita nema, a igrači dolaze s poduže pauze za vrijeme koje se sigurno dosta pojelo i popilo. Kakav je raspored snaga u 2018. saznat ćemo 28. siječnja sa završetkom prvog Majora u novoj godini.

1 KOMENTAR

Komentiraj

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime