Odigrana je grupna faza A1 Adria League, regionalne lige vrijedne 10 tisuća eura. KlikTech i Locastic Esports zauzeli su prva dva mjesta i osigurali direktan plasman na LAN završnicu u Zagrebu.

KlikTech i Locastic Esports među četiri najbolje ekipe

Malo tko je mogao predvidjeti ovakav rasplet događaja prije početka grupne faze A1 Adria League. Nakon 14 odigranih kola u dvostrukom round-robin formatu saznali smo i konačni poredak. KlikTech i Locastic Esports osigurali su direktan plasman na LAN završnicuValiance&CoGamePubGameZone Zagreb 360 Gaming će se u online playoffu boriti za dva preostala mjesta u Top 4ULTI Coin Project Lunacy su natjecanje završili.


A1 Adria League GroupsNije potrebno posebno napominjati da su KlikTech i Locastic Esports napravili veliki rezultat, ali i iznenađenje i na tome im treba iskreno čestitati. S druge strane Valiance&CO je podbacio i zauzeo tek treće mjesto. Nastavak je to problema za Valiance&CO iza kojeg je turbulentno razdoblje. Realni rezultat bilo je prvo mjesto u ligi, ovako su si zakomplicirali život i postoji šansa da ne osiguraju mjesto na LAN-u. Bez obzira na sve i dalje su glavni favoriti u online playoffu.

GamePub je veći dio lige igrao vrlo dobro i bio u borbi za sam vrh ljestvice. GameZone je nakon eksplozivnih kvalifikacija oscilirao u igri, ali pružili su neke dobre partije. Zagreb 360 Gaming je pak pokazao da mogu igrati protiv svakoga, ali i od svakoga mogu izgubiti i to na nevjerojatne načine. Da Valiance&CO u posljednjem meču grupne faze nije pobijedio ULTI Coin, Zagreb 360 Gaming ne bi ušao u playoff.

ULTI Coin bez playoffa

Jedno od najvećih razočaranja lige je svakako ULTI Coin, koji je završio na sedmom mjestu i nije uspio izboriti ni playoff. Ekipa koja je trebala konkurirati za sam vrh ljestvice tako je na kraju završila predzadnja i to svega dva tjedna prije novog velikog natjecanja. ULTI Coin je odabran da predstavlja Srbiju na IeSF World Championshipu početkom idućeg mjeseca. Odluka da se za predstavnika Srbije ne održe kvalifikacije već da se jedan tim pozove izazvale su podijeljene reakcije na regionalnoj sceni. Posljednji rezultati im ne idu u prilog, ali sada je na njima da uvjere kritičare drugačije.

Online playoff je na rasporedu 30.10., kada ćemo saznati sve polufinaliste druge sezone A1 Adria League. Valiance&CO će igrati protiv Zagreb 360 Gaming, dok ćemo u drugom meču vidjeti okršaj GameZonea i GamePuba. Igrat će se Bo3 single elimination, a sudeći prema dosad viđenom, sve je moguće.

1 KOMENTAR

Komentiraj

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime