Dvije igračice iz Srbije, Kristina “K1KA” Đukić i Kristina “zon1Q” Stevanović, ovaj se vikend natječu na 25 tisuća dolara vrijednom ženskom turniru Copenhagen Games 2018. Međutim, čini se kako na turniru sudjeluje još jedna igračica iz iste zemlje.

zon1Q i Squared Prospects među favoritima

Zon1Q je s timom Squared Prospects osvojila drugo mjesto na IEM Challenge Katowice turniru gdje su u finalu izgubile od Team Dignitas Female. Do finala djevojke iz Squareda porazile su CLG.R i RES Gaming, dvije jake ženske ekipe. Odličan rezultat sigurno im je dao vjetar u leđa, ali i povećao apetite.

Na Copenhagen Gamesu smještene su u skupinu C iz koje bi trebale proći u doigravanje bez većih problema. Curama na ruku ide format natjecanja koji vodi dvije od tri ekipe iz skupine u doigravanje gdje će se igrati best-of-three mečevi. Tu bi kvaliteta i iskustvo trebali lakše doći do izražaja.

Squared Prospects zon1q

K1KA na LAN-u s mimi i nylon

Popularna srpska YouTuberica već neko vrijeme izražava želju za okušati se u natjecateljskom igranju, Copenhagen Games bit će sjajna prilika za to. K1KA nastupa za dansku organizaciju Spirifex. U timu se nalaze i dvije renomirane igračice, Michaela”mimi” Lintrup i Nikolett “nylon” Keszeli, koje su jedno vrijeme zajedno igrali u Team Secret. Mimi je kasnije prešla u Dynasty Female Gaming, a nylon u Team expert Female.

Kristina K1KA Đukić

K1KA i Spirifex Female smještene su u skupinu H u kojoj će se za prolaz natjecati protiv LGB eSports Female i Playing Ducks Female. Teško je predviđate rezultate na ženskom CS:GO turniru pošto je mali uzorak. Nadamo se da će djevojke iz naše regije ostvariti dobar rezultat.

aNNJa iz Srbije igra za SOLARIS Esports Female

Na stranici turnira na Liquipediji nalazi se još jedna igračica iz Srbije. ANNJa će igrati za SOLARIS Esports Female ekipu koja je nedavno potpisala žensku ekipu. Nažalost, do trenutka objave članka preko svojih HLTV.org izvora te onih sa srspke scene nismo uspjeli saznati više informacija o igračici.

SOLARIS Esports Female je u skupini D s Alpha Republic of esport Female te Riot Gamingom, organizacijom za koju je prije nastupala zon1Q.

Copenhagen Games 2018 Female

Ženski turnir počeo je u četvrtak 29.3. i trajat će sve do nedjelje 1.4. Osam grupa po tri tima igrat će se u double-elimination GSL formatu, a svi mečevi će biti best-of-one. Dvije najbolje ekipe u grupi prolaze u single-elimination best-of-three playoff.

Distribucija nagradnog fonda:

Place USD Team
 1st $15,000
TBD
 2nd $7,000
 TBD
 3rd-4th $1,500
 TBD

 TBD

 

Curama želimo puno uspjeha i sreće u Danskoj i neka ostvare odlične rezultate. Nažalost, pokrivenost ovakvog eventa nije na razini profesionalnih događanja u esportu. Prijenose nekih mečeva moći ćete pronaći službenom Twitch.tv kanalu. Želite li biti pravovremeno obaviješteni o rezultatima, najbolje pratite cure na društvenim mrežama.

Komentiraj

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime