Nastavljamo s intervjuima vezanim uz CSadria Championship. Ovog smo puta razgovarali s igračem Resistancea, Jovanom “N1GHTMARE” Derebanoskim, koji se osvrnuo na svoju igru i LAN. Dvadesetošestogodišnji Makedonac je svoju karijeru započeo još u “CS 1.6”, kada je s ekipama ENTiTY i levelONE pohodio internacionalne turnire.

Malo prije LAN-a N1GHTMARE je došao u RESISTANCE te je bilo upitno kako će se ekipa adaptirati na novog igrača. S Jovanom smo pričali o tome, drugim igračima na LAN-u i planovima za budućnost.

Zamijenio si aVN-a, dobio si svoju ulogu te si odigrao prvi LAN s Resistanceom. Jesi li zadovoljan svojom igrom na LAN-u i ulogom koja ti je dana u timu?

Pa rola mi odgovara odlično, no prvim LAN-om nisam zadovoljan uopšte, ali to nije bilo samo zbog toga što smo mi igrali loše. Bilo je tu puno faktora što se utiču na igru, put i sve to – da ne dužim, uglavnom nismo odigrali turnir kako najbolje znamo.

Svojom igrom nisam baš zadovoljan na LAN-u trenutno, zato što nisam bio upalio “kanter” 3 i pol meseci i sad sam počeo opet da igram, nisam u formi uopšte. Treba mi vremena, CS:GO je igrica gde treba konstantno da se igra i tokom vremena dolazi progres. Znam da imam sve što mi je potrebno kako bi pomogao jednom timu, samo mi treba vremena da vratim taj svoj osjećaj.

Od svih igrača na LAN-u protiv kojih si igrao ili od onog što si gledao, tko te se najviše dojmio i zašto?

Pa iskreno s Hrvatima se susrećem drugi put na LAN-u. Jednom sam igrao protiv njih na E-frag Adria u Srbiji, a ovo mi je sad drugi put, inače sve pohvale i komplimenti saveeeyu, on mi se dopada zbog njegovog stila igre.

Što mislite da je bilo presudno za plasman koji ste u konačnici ostvarili?

Pa presudno bilo to sto smo bez razlike, kad smo igrali mnogo loše, ostali ladne glave i uspeli smo da dobijemo nakon te loše igre. Što se mene tiče, nakon toliko dugo vremena što sam proveo igrajući Counter, to je ono što je najbitnije u CS-u.

Koji su vaši planovi za budućnost?

Planovi za budučnost su da krenemo da igramo što više, sad će leto, imati ćemo mnogo više vremena za pracc. Igrati što više online liga i što više oficijalnih mečeva, pokazati dobre rezultate i imati dobre plasmane. I naravno naći neku organizaciju koja će nas podržati u potpunosti kako bi prešli na taj drugi nivo CS-a.

Kakvi su ti dojmovi s LAN-a, što ti se najviše svidjelo?

Najviše mi se svidelo to što su ljudi prijatni, gostoprimljivi, igraona bila zanimljiva, imala svoj stil. Mislim da najbolje za LANove se dogadjaju u nekim većim halama i gde igrači bi mogli da budu malo pokomotniji o vezi mesta igranja, to bi dodao. Volio bi sledeče sezone s ekipom opet da igramo turnir, doći dan ranije, odmoriti se i igrati lep kanter.

LAN bi popravio tako sto da se turnir organizuje negde kod centru grada, tako da vreme što čekamo potrošimo na nešto drugo osim gledanje CS-a. Ja to zovem reset mozga, igrajući bolji CS posle toga, ipak u Zagrebu ima šta da se vidi. 🙂


N1GHTMAREov tim RESISTANCE možete pratiti na Facebooku, o njihovoj pobjedi pročitati u članku na našem webu te saznati više o njegovom suigraču NK-u iz ranijeg intervjua.

1 KOMENTAR

Komentiraj

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime