HLTV već devet godina bira najbolje igrače svijeta, a ova godina neće se zasigurno pamtiti po tome da se to nije dogodilo. U trenucima pisanja ovoga teksta, nepoznato je samo prvih pet najboljih igrača, a velika se borba vodi za mjesto broj jedan najboljeg CS:GO uma svijet.

Ovu godinu otvorio je Ethan “Ethan” Arnold, igrač Evil Geniusesa. Nakon njega je svoju nagradu dobio Ludvig “Brollan” Brolin, mlada nada fnatic rostera. Na mjesto broj 18 na ljestvici zasjeo je Bugarski AWP majstor, Tsvetelin “CeRq” Dimitrov koji je tijekom cijele godine imao odličan učinak i ekipi pomogao u osvajanju nekoliko trofeja. Nakon tri mlada igrača, sljedeće dvije nagrade su dobili dva veterana, Freddy “KRIMZ” Johansson i Peter “dupreeh” Rasmussen.

jks vjeruje da nexa može osigurati svoje mjesto na listi iduće godine

Svoje mjesto na listi po prvi put dobila je i zvijezda 100Thievesa, Justin “jks” Savage. Kao i s ostalim igračima, iz HLTV-a su razgovarali s jksom o nadolazećim talentima te igračima koji bi mogli osigurati svoje mjesto na HLTV Top20 2020 listi. jks kao takvog igrača nominirao je trenutnog IGL-a G2 Esportsa i njegovog bivšeg suigrača, Nemanju “nexa” Isakovića. nexa je u 2017. godini kratko vrijeme proveo u dresu Renegadesa, gdje je mogao igrati pod vodstvom Aleksandra “kassad” Trifunovića.

“Mislim da se nexa puno poboljšao otkad je bio u našem timu. Čini se da je ključan dio G2-a i mislim da mu samo treba vremena da se navikne. Nadam se da će ove godine uspjeti [završiti na Top 20 ljestvici].” – jks za HLTV.org.

nexa kassad Renegades
nexa i kassad u dresu Renegadesa

electronic polaže svoju nadu u huNtera

Denis “electronic” Sharipov se po drugi put u zadnje dvije godine našao na Top 20 listi. Ruski zvezda Natus Vincerea je 2018. godinu završila na četvrto mjesto, a ove godine našao se dva mjesta unazad (#6). electronic je za potencijalnog Top 20 igrača 2020. godine predvidio drugu polovinu srpskog dvojca u redovima G2 Esportsa, Nemanju “huNter-” Kovača. 

Moje predviđanje je huNter-. On je apsolutna zvijer i u 2020. godini pokazat će da zaslužuje biti na ovoj listi. – electronic za HLTV.org

HLTV najbolje igrače 2019. godine otkriva svakog dana, a prvo i drugo mjesto bit će otkriveni 20. siječnja. Što vi mislite, može li Aleksandr “s1mple” Kostyliev zadržati tron ili će neko drugi zgrabiti nagradu za prvo mjesto?

Slike: DreamHack.com / Adela Sznajder & David Patlut

Komentiraj

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime