Konkurencija u natjecateljskom CS:GO-u nikada nije bila veća, čemu svjedoče pobjednici prijašnjih turnira. Trenutno nijedan tim ne dominira ostalima, a gledajući kako je dosta istih timova bilo na kvalifikacijama za prvi Major u 2017. godini, želje i nade morale su biti slomljene. Upravo zbog toga na ELEAGUE Majoru nećemo vidjeti ekipe Ninjas in Pyjamas, Cloud9, Immortals i TyLoo!

GODSENT – Legendarni igrači bez titula

Nakon razmjene igrača s fnaticom u kolovozu, razumno je bilo zaključiti da je tim GODSENT izvukao tanji kraj. Šveđani se mjesecima nisu snalazili u novim pozicijama, iako su prethodno igrali s istim igračima. Nakon pobjede protiv HellRaisersa na europskom PGL Minoru u Rumunjskoj, tim je našao novu motivaciju, a nakon DH Wintera sljedeća postaja bila je kvalifikacija na ELEAGUE 2017 Major. U Atlanti vidimo potpuno drugačiji GODSENT, s poboljšanom strukturom koja im donosi impresivni rekord kroz kvalifikacije. S 3 pobjede nad G2-om (de_overpass 16-11), dignitasom (de_mirage 16-11), HellRaisersima (de_train 16-11) i bez ijednog poraza, prvi su tim koji se kvalificirao i osigurao svoje mjesto na Majoru!

FaZe Clan – Još testiranja karriganovih sposobnosti

Tim izmiješan kroz europske nacije još uvijek pronalazi uspjeh, ali svaki se put činilo na teži način. Kako to biva s takvim timovima i ovaj roster je vidio bolje dane, a u nadi za tim danima vraćaju kioshimu umjesto jkaema te dovode karrigana iz Astralisa. Obožavatelji i generalna CS zajednica uzbuđena je oko činjenice da će tim s toliko sirovog skilla napokon dobiti pravog vođu, In-Game Leadera. U relativno kratkom periodu, karrigan je uspio konstruirati tim oko igrača i njihovih pozicija. To ih je, kao i GODSENT, dovelo do rezultata bez poraza, dok su poražavali najbolje timove: Cloud9 (de_mirage 19-17), OpTiC (de_overpass 16-11) te Immortals(de_mirage 16-11).

OpTiC Gaming – Sljedeća stanica – titula Legendi?

Sjevernoamerički tim pokazuje potencijal na globalnoj razini od pridruživanja Španjolca mixwella u roster. Kroz duži period držali su mjesto među najboljih 10 timova, no to se mijenja sredinom prošlog mjeseca kada u finalu Northern Arene pobjeđuju G2 i uzimaju naslov u Montrealu. Od tog trenutka primjećuje se aktivnost tima kroz uporno vježbanje i uigravanje ekipe, čemu ostali timovi predaju niži prioritet. Ovome uspjehu uslijedila su još dva – još veća uspjeha: ELEAGUE S2 (nagrada $1,100,000, prvo mjesto $400k) gdje pobjedu odnose u finalu protiv Astralisa, tim kojeg ponovno susreću u Anaheimu tjedan dana kasnije opet u finalu ECS-a S2 kada odlaze na kvalifikacije za major s drugim osvojenim mjestom. OpTiC je treći tim koji se uspješno kvalificirao na ELEAGUE 2017 Major s tri pobjede protiv timova: Tyloo (de_overpass 16-9), NiP (de_overpass 16-9), HellRaisers (de_train 16-10) i jednim porazom od FaZe Clana (de_overpass 11-16). Iako ih na majoru čekaju 8 legendarnih timova, s obzirom na sadašnju formu, jedni su od favorita za proći skupine i postati legendaran tim!

dignitas – Danski tim na usponu

Jedan od timova koji dugo vremena traže stabilnost i konzistentnost među sobom sada postaje jedan od najboljih ekipa. Dignitas je bio poznat po sposobnostima za iznenaditi protivnika, no nikada nisu ostvarili značajan uspjeh, sve do WESG EU kvalifikacija i EPICENTER LAN-a. Svojim pobjedama nad timovima poput Virtus.Proa, NaVija i fnatica ostavili su snažan dojam zajednice i najavili dolazak nove danske CS:GO dinastije. Dolaskom u Atlantu za kvalifikacije ne nailaze na velik izazov protiv timova kao što su Spirit s trenerom koji je morao uskočiti kako je COLDYY1 imao probleme s američkom vizom i CLG koji ima nove igrače s minimalnim iskustvom. Pobjedama nad Spiritom (de_mirage 16-11), CLG-om (de_mirage 16-9) i G2-om (de_nuke 16-9) te s jednim gubitkom protiv GODSENTa (de_mirage 11-16) kvalificiraju se na prvi Major u 2017. godini.

Komentiraj

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime