ESL je najavio da će prvi Counter-Strike Major 2019. godine pripasti njima, te da će biti organiziran u sklopu IEM Katowicea. S potvrdom novog Majora smo došli do brojke od sedam uzastopnih IEM natjecanja u Katowicama. Posljednji se odigrao u ožujku kada je fnatic osvojio turnir i otišao kući s $500 000.

ESL One Cologne 2016 je bio posljednji Major u organizaciji ESLa

Nakon nešto više od dvije godine bez organiziranja Majora, ta čast je opet pripala ESLu. Ovo će biti njihov šesti Major, te treći u Katowicama. Major će krenuti 14.2. s “New Challengers Stage” koje će se igrati u ESL-ovom studiju u Katowicama.

Nakon čega će osam najboljih ekipa iz te faze plasirati u “New Legends Stage“, gdje će se susresti s najboljih osam ekipa s FaceIT Majora. Ova faza će se igrati od 21. do 24.2. u International Congress Centeru, koji je dio IEM Expoa.

Dok će se “New Champions Stage” tj. playoff Majora odigrati u legendarnoj Spodek Areni od 28.3 do 3.3, gdje će se osam najboljih ekipa boriti za titulu osvajača Majora i $1 000 000 nagradnog fonda.

“IEM Katowice je postao jedan od najlegendarnijih esports turnira u svijetu” rekao je Michal Blicharz, Potpredsjednik Pro Gaminga u ESLu, u svojoj izjavi te je dodao “Očekujem da će povijest IEMa uz pomoć Valeovog Majora, ovaj turnir učiniti najboljim IEM turnirom u povijesti.”

4 KOMENTARI

  1. […] Single-elimination Bo3 bracket igrat će se do kraja turnira, a seed za četvrtfinalne mečeve odradit će se prema ranije spomenutom sustavu. Pobjednik osvaja pola milijuna dolara, drugo mjesto iznosi 150 tisuća, dok će treće i četvrto dobiti po 70 tisuća. Prvih osam ekipa osigurat će Legend status za IEM Katowice Major 2019. […]

Komentiraj

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime