Nakon 2564 dana, ChristopherGeT_RiGhTAlesund više nije deo NiP rostera. On je bio deo NiP-a skoro 7 godina, a zajedno s Patrikf0restLindberg je igrao više od 10 godina. Kao što je GeT_RiGhT izjavio, ova odluka ga nije učinila tužnim, već je rekao da je osjećaj zanimljiv.

GeT_RiGhT napustio NiP
GeT_RiGhT napustio NiP

Šta je GeT_RiGhT uspio postignut kao član NiP-a

GeT_RiGhT je definitivno jedan od najpoznatijih igrača u CS povijest, kako u 1.6 tako i u global offensive je par puta bio u top 20 listi. Čak je u 2013 i 2014 naglašen kao igrač godine. U 2015 i 2016 je bio na top 20 listi, ali nakon tog je konstantno bio kritikovan da ne igra dovoljno dobro. Krajem 2018 godine je na jedan intervju izjavio da mu je ta godina bila dosta teška i da su njegove godine počele da prelaze granicu.

Pre par mjeseci NiP su počeli tražiti novog člana koji će zamijenit GeT_RiGhTa, ali nisu veoma brzo uspjeli pronaći nekog. Sada, par dana pre DreamHack Masters Malmö, oni su objavili da su našli zamjenu za njega i da smatraju da je to prava osoba koja ga treba zamijeniti.

GeT_RiGhT je svoju karijeru u NiP završio sa nastupom na StarLadder Major u Berlinu, BLAST Pro Series Moscow i V4 Future Sports Festival.

GeT_RiGhT na ESL One
GeT_RiGhT na ESL One

Ko će ga zamjeniti u NiP?

NiP su pre par sati najavili njihovo novo pojačanje, a u pitanju je Simon “twist” Eliasson koji dolazi iz fnatica. On je s fnaticom uspeo osvojiti PLG Grand Slam i plasirati se drugi na IEM Sydney 2019, ali je nedavno bio premješten na klupu zajedno sa Richard “Xizt” Landströmom.

Trenutno roster NiP-a izgleda ovako:

Patrik “f0rest” Lindberg
Fredrik “REZ” Sterner
Jonas “Lekr0” Olofsson
Nicolas “Plopski” Gonzalez Zamora
Simon twist Eliasson

Faruk “pita” Pita (trener)

Komentiraj

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime