Na pola smo zatvorenih kvalifikacija za drugu sezonu 10 tisuća eura vrijedne regionalne lige Vip Adria League. Valiance&Co i Bajini Puleni dobili su direktne pozivnice u ligu, a prošlog tjedna su im se pridružili GAMEZONE i GIANT5.

Poznate četiri ekipe koje će se natjecati u Vip Adria League

Podsjetimo, tijekom prošlog mjeseca objavljene su dvije ekipe koje su dobile pozivnicu za drugu sezonu Vip Adria League. Prošlogodišnji osvajači i najbolja regionalna ekipa, Valiance&Co bili su očiti izbor. Bajini Puleni mjesto u ligi zaslužili su osvajanjem CSadria Clan Championshipa na kojem su u finalu nadigrali tadašnju postavu KlikTecha (HOLMES, Nyx, Maden, SkippeR, saveeey).

Ubrzo nakon završetka CSadria Clan Championshipa započeo je kvalifikacijski proces za Vip Adria League, koji se sastoji od otvorenih i zatvorenih kvalifikacija te Wildcard qualifiera zakazanog za 9.6.2018. Nakon četiri otvorena kvalifikacijska kupa dobili smo 16 ekipa koje će kroz zatvorene kvalifikacije pokušati osigurati svoje mjesto u ligi.

GAMEZONE i GIANT5 prve dvije ekipe koje su izborile mjesto u ligi

Prošlog vikenda odigrane su skupine A i B zatvorenih kvalifikacija. Pobjednici su se plasirali u glavno natjecanje. GAMEZONE je pokazao odličnu igru u otvorenim kvalifikacijama koje su osvojili bez većih problema. U istom tempu nastavili su i u sljedećoj fazi gdje su nadigrali srpski ex Represent Gaming, a potom i dvaput KlikTech (ex. Throw Potential), bez izgubljene mape.

GIANT5 je mjesto u zatvorenim kvalifikacijama izborio u posljednjem otvorenom kupu, nakon čega su u grupi imali nešto lakšu zadaću. Za plasman u ligu bilo je dovoljno dvaput pobijediti Screamstars. U prvom meču to su uspjeli tek nakon OT-a, dok su u Bo3 seriji bili uvjerljivi sa 16-8 na Infernu te 16-7 na Cacheu.

Prije početka zatvorenih kvalifikacija pozvali smo vas da sudjelujete u anketi o tome koje će timovi izboriti mjesto u ligi. U grupi A većina vas je odabrala KlikTech, dok je grupa B ipak bila nešto lakša za predvidjeti pa je vas 44% posto izabralo GIANT5.

Svi timovi koji nisu uspjeli kroz zatvorene kvalifikacije ući u drugu sezonu Vip Adria League imat će još jednu priliku za to učiniti 9.6.2018. kada se igra Wildcard qualifier na kojem će dvije ekipe proći u glavni dio natjecanja. Prijave su otvorene.

Zatvorene kvalifikacije nastavljaju se već sljedećeg vikenda

Preostale dvije grupe u zatvorenim kvalifikacijama igraju na rasporedu su 2. i 3.6. s početkom u 16:00. U grupi C nalaze se dvije makedonske i dvije srpske ekipe, a prema vašim glasovima pobjednik bi trebao biti PointClick.

S grupom D završit će zatvorene kvalifikacije. Većina vas smatra da će u ligu proći Rudeš Esports, iako GamePub zaostaje za svega 3% posto glasova. Po svemu što smo dosad vidjeli niti jednu ekipu ne treba prerano otpisati. Pred nama je tako još jedan vikend pun zanimljivog regionalnog CS-a.

Wildcard posljednja prilika za ulazak u ligu

Kao što smo ranije spomenuli, svi timovi će imati još jednu priliku za izboriti svoje mjesto u drugoj sezoni Vip Adria League. Wildcard qualifier održat će se 9.6. Igrat će se Bo1 mečevi sve do polufinala u kojem će se nakon Bo3 serija odlučiti posljednja dva sudionika. Zahtjevan format privući će brojne ekipe. Budu li na njemu sudjelovali i svi timovi iz zatvorenih kvalifikacija koji se tim putem nisu uspjeli kvalificirati, očekuje nas vrlo napet turnir.

Sve mečeve možete pratiti na službenom kanalu.

Komentiraj

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime