Foto: GamePub
Poznati su svi sudionici LAN završnice A1 Adria League nakon što su u online playoffu slavili GamePub i Valiance&CO. Za mjesto među najbolje četiri ekipe Valiance&CO je bez problema nadigrao Zagreb 360 Gaming, a GamePub na dvije mape bio bolji od GameZonea.

Valiance&CO i GamePub stižu u Zagreb

KlikTech, Locastic Esports, GamePub i Valiance&CO će se na LAN završnici druge sezona A1 Adria League natjecati za najveći dio nagradnog fonda od 10 tisuća eura. Kao nositelji, KlikTech i Locastic se ne mogu sresti u polufinalu, a točne mečeve saznat ćemo nakon subote kada će se odigrati meč između Valiance&CO i GamePuba za seed. LAN završnica A1 Adria League održat će se u sklopu Reboot InfoGamer 2018 powered by A1 sajma u subotu 24. studenog.

Online playoff A1 Adria League bez iznenađenja

Online playoff nije donio previše iznenađenja. GamePub je odlično otvorio meč protiv GameZonea, ali u drugom halfu su dopustili kosovskoj ekipi da smanju razliku. Ipak, zahvaljujući holdu na B strani Inferna uspijevaju zatvoriti meč. Na Trainu je GamePub bio uvjerljiv i sa 16-5 osigurao mjesto na LAN-u. Treba napomenuti kako je online playoff pokriven i na HTLV.org tako da su momci dobili priliku popraviti svoje ratinge. Zahvaljujući tome možemo vas izvijestiti da su srpsku ekipu predvodili Miloš “dEE” Marčeta s 1.48 i David “Dav” Miljanić s 1.41.
Valiance&CO je nakon poraza u Europe Minor Open Qualifieru od Windiga ekspresno nadigrao Zagreb 360 Gaming prepustivši im samo šest rundi na dvije mape (Dust2 16-13. Cache 16-3). Malo se toga može reći o tom meču, osim da su serverom harali Aleksa “Impulse” Stankić s 1.76 i Nemanja “huNter” Kovač 1.74 ratingom. Zahvaljujući pobjedi u online playoffu, Valiance&CO će imati priliku obraniti titulu od prošle godine.

Promjene rasporeda mačeva

Prešutni konsenzus organizatora natjecanja u Adria regiji je da se natjecanja ne preklapaju s ostalim natjecanjima na kojima sudjeluju regionalne ekipe. Iako je to dosad uglavnom bio slučaj i timovima se izlazilo ususret, bilo smo svjedoci i onih koji to jednostavno nisu poštivali.

Tako je i nakon reakcije igrača na društvenim mrežama A1 Adria League izašao Valiance&CO ususret i otvorio mogućnost da u slučaju pobjede u kvalifikacijama za Katowice promjene raspored njihovog meča u online playoffu. Cijela situacija se mogla izbjeći odmah prilikom određivanja datuma online playoffa, ali nije. Najvažnije je da se na kraju odlučilo u korist igrača i timova.

Komentiraj

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime