Kao i prethodnih par godina, Electronic Frag organizira The World Championships – jedino natjecanje za CS:GO reprezentacije svijeta. Kao šećer na kraju ostavljene su europske kvalifikacije u kojima će se natjecati i ekipe iz Adria regije.

No naše nacionalne vrsta neće imati lagan zadatak, do LAN-a u Beogradu dijele ih dva kvalifikacijska kruga, a potom i glavne kvalifikacije koje se sastoje od grupa i playoffa. No to je sve daleko, krenimo od toga kako sve to izgleda na papiru.

Prvi kvalifikacijski krug (QR1)

Sastoji se od 32 tima od kojih je 16 dobilo bolji seed zbog plasmana prošle godine, te 16 država koje nisu uspjele proći QR2 prošle godine.

Seeded teams
Turkey Belarus Bosnia and Herzegovina Latvia
Ukraine Serbia United Kingdom Romania
Lithuania Slovenia Czech Republic Estonia
Italy Switzerland Georgia Ireland
Non-seeded teams
Bulgaria Croatia Moldova Macedonia
Luxembourg Albania Montenegro Greece
Cyprus Azerbaijan Kyrgyzstan Armenia
Uzbekistan Israel Malta Austria

Protivnici će biti odabrani izvlačenjem koje se održava danas (4.8.), a prošle godine je dosta regionalnih reprezentacija prošlo prvi kvalifikacijski krug – nadamo se još boljem rezultatu ove godine.
Format : B03, igra se 8. kolovoza (augusta)

Drugi kvalifikacijski krug (QR2)

Top 8 timova iz QR1 prolazi dalje gdje se susreću  s novih 8 timova koji su  uvršteni u QR2 prema uspjesima prošle godine. Tih 8 timova su :

Iceland Slovakia
Hungary Kazakhstan
Spain Portugal
Finland Denmark

U B03 meču će se odlučiti kojih 8 timova prolazi u group stage natjecanja, gdje nestrpljivo čekaju najbolje nacionalne vrste svijeta.
Format: B03 , igra se 22. kolovoza (August)

Glavne kvalifikacije

I na kraju, imamo najboljih 8 timova koji su uvršteni direktno u glavne kvalifikacije sukladno uspjehu prošle godine.

Primary seed  Secondary seed
France Norway
Poland Germany
Sweden Belgium
Russia Netherlands

Tih 8 timova + 8 timova iz QR2 će biti stavljeno u 4 grupe po 4 tima gdje u svaku grupu idu po dvije kvalificirane ekipa i po jedna ekipa iz primarnog i sekundarnog seeda.
U grupama će se igrati GSL format iz kojih samo 2 najbolja idu dalje u B03- single elimination playoff. Taj playoff će nam na kraju dati 3 najbolja tima koja će se susresti u Beogradu gdje će se boriti za svoj udio kolača od 100,000$.

Datum grupa: 29. kolovoz (August)
Datum LAN-a: 5. – 9. listopada (October)

Zanima vas koji će igrači nastupati za reprezentacije Adria regije? Uskoro donosimo te informacije, kao i intervjue s izbornicima!

 

1 KOMENTAR

Komentiraj

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime