Švedski veteran Richard “Xitz” Landström trebao bi postati novi igrač i vođa Fnatica u kojem će zamijeniti Maikila “Goldena” Selima, kako navodi flickshot.fr. Vijest o promjeni u ekipi dolazi nenadano, svega desetak dana nakon što je Fnatic prekinuo post dug dvije godine i osvojio IEM Katowice.

Fnatic najbolji u posljednje dvije godine

Nakon što je praktički šest godina vodio Ninjas in Pyjamas, Xizt je smješten na klupu, a njegovu ulogu je preuzeo Dennis “dennis” Edman. Potvrde li se pisanja flickshot.fr portala točnima Xizt bi se trebao vratiti u Fnatic za koji je igrao CS 1.6 nešto manje od dvije godine.

fnatic xizt
HLTV.org

S druge strane Maikil “Golden” Selim ima puno manje iskustva. U Fnatic je došao iz njihovog Academy tima kao zamjena za Olofa “olofmeistera” Kajbjera. Dan kasnije u švedskom shuffleu Jonas “Lekr0” Olofsson dolazi u Fnatic iz GODSENTa, a u kontra smjeru odlazi dennis.

Od kraja prošle godine Fnatic igra sve bolje i bolje, trenutno su peta ekipa svijeta što im je najbolji ranking u posljednje dvije godine. Iako su igrali velike turnire trebalo im je gotovo jednako toliko da osvoje neku od značajnijih titula. Tada se dogodio IEM Katowice gdje je nevjerojatni Robin “flusha” Rönnquist vodio svoju ekipu do pobjede protiv FaZe Clana, trenutno najboljeg tima na svijetu.

Goldenov učinak kao IGL Fnatica je solidan i njegova osobna igra ne bi trebala biti povod za zamjenu.

Promjena zbog ekipe, ne igre

Evidentan napredak Fnatica potvrđuje navode kako su razlozi promjene u ekipe izvan igre. O čemu se točno radi zasad nije poznato. Golden i Fnatic otputovali su u Kinu gdje će igrati na WESG-u. Nalaze se u istoj grupi s Cloud9, osvajačima posljednjeg majora. Nakon turnira u Kini vidjet ćemo što će se događati s najboljim švedskim timom.

Komentiraj

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime