FaZe Clan je nakon pet mjeseci pauze došao do nove titule nadigravši Na’Vi u finalu EPICENTER 2018 rezultatom 2-0. Najboljim igračem turnira proglašen je Nikola “NiKo” Kovač, koji je u Moskvi igrao nevjerojatno.

FaZe iznenadio Liquid i Na’Vi

Nakon loše forme posljednjih nekoliko mjeseci FaZe Clan se vratio na pobjedničke staze. Na EPICENTER 2018 došli su na temelju pozivnice. Iako su svi bili oprezni u najavama turnira govoreći kako FaZe nikada ne treba opisati, istovremeno su očekivali finale između Na’Vija i Team Liquida. Potpuno opravdano jer su spomenute ekipe u Moskvu došle kao druga i treća najbolja ekipa na svijetu. Potvrdio je to Na’Vi u borbi za prvo mjesto u skupini A kada su slavili protiv FaZe Clana 16-3 na Trainu i 16-5 na Overpassu. Drugo mjesto pripalo je FaZeu, a treće HellRaisersima. Team Liquid se prošetao kroz skupinu B bez izgubljene mape i napete serije, a drugo mjesto u skupini uzeo je AVANGAR. Treće mjesto pripalo je NiP-u koji je u četvrtfinalu morao igrati protiv FaZea.

U doigravanju FaZe bez problema nadigrava NiP i osigurava mjesto u polufinalu protiv favoriziranog Liquida. Međutim, američka ekipa nije mogla pratiti tempo NiKe i društva, koji su jednostavno igrali u brzini više. Sa 16-9 na Mirageu i 16-12 na Infernu FaZe osigurava mjesto u finalu. Na’Vi je kao pobjednik skupine u polufinalu dočekao AVANGAR. Kazahstanci su pružili dobre mečeve, ali Na’Vi je objektivno bio bolja ekipa. Da je Na’Vi ostao koncentriran, razlika bi vjerojatno bila i puno veća, ali su nestrpljivo što prije pokušavali završiti mečeve.

FaZe s 2-0 u finalu svladao Na’Vi

FaZe je u finalu nametnuo visoki tempo, koji je Na’Vi sve teže pratio. Već na otvaranju prvog meča na Mirageu Na’Vi se brzo našao u zaostatku. Nakon vodstva 10-3 Na’Vi ipak uspijeva uzeti posljednje dvije runde u prvom halfu. Drugu pištolj rundu uzima FaZe, ali Na’Vi se polako vraća u meč. Međutim, prekasno. Na’Vi je uspio povezati nekoliko rundi, ali zahvaljujući sjajnim retakeovima i individualnim potezima FaZe uspijeva zatvoriti meč 16-12. Na Dust 2 Na’Vi nije ni dobio priliku igrati CS i FaZe ih je pregazio s glatkih 16-3 za prvu titulu nakon pet mjeseci i osvajanja ESL One Belo Horizonte.

Nikola “NiKo” Kovač bio je sjajan s 1.48 ratingom u finalu. U grupnoj fazi bio je četvrti najbolji igrač s 1.23, dok je u playoffu držao 1.41. Prije finala Aleksandr ‘s1mple’ Kostyliev je bio glavni favorit za osvajanje nagrade i s ukupnim ratingom 1.45 na devet mapa ponovo je bio najbolje ocijenjeni igrač na turniru.

NiKo FaZe

1 KOMENTAR

Komentiraj

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime