FaZe Clan osvojio je prvi veliki turnir u 2019. godini pobijedivši Team Liquid u finalu BLAST Pro Series Miami s 2-0. To je ujedno i prva titula otkad ekipu trenira Jano “yNk” Paunović.

BLAST Pro Series Miami

BLAST Pro Series Miami igrao se u istom formatu kao i drugi turniri te serije, round robin grupe iz kojeg najbolje dvije ekipe prolaze u finale. Prvi dan u Miamiju činilo se da ćemo gledati već bezbroj puta viđenu priču: Liquid je dobio FaZe 16-5, Astralis bio bolji od Cloud9 16-10, a Na’Vi je nadigrao MIBR sa 16-8. To su tri ekipe koje posljednjih mjeseci uglavnom osvajaju velike turnire. Ni u drugom kolu nije bilo iznenađenja, Liquid je upisao drugu pobjedu, Astralis pobijedio Na’Vi, a FaZe i MIBR odigrali su 15-15 na Mirageu.

FaZe Clan Blast Pro Series

Onda se u subotu priča okrenula naopačke. MIBR je pregazio Astralis 16-2 na Overpassu i tako im nanio najteži poraz u tko zna koliko vremena. FaZe će pobijediti Cloud9 i Na’Vi, zatim i Astralis 16-5 na DustII.

Astralis je na istom LAN turniru izgubio tri meča, dva puta Overpass i jednom DustII i to prilično uvjerljivo. Možda se lošiji rezultat može djelomično pripisati formatu, ali svakako čudno s obzirom na nedavnu formu Danaca i ekipa od kojih su izgubili.

FaZe napokon do titule

FaZeu su bile dovoljne dvije mape da riješi pitanje pobjednika. Na Mirageu su ekipu do uvjerljive pobjede od 16-6 vodili Nikola “NiKo” KovačDauren ‘AdreN’ Kystaubayev, dok je na DustII pitanje pobjednika praktički sam riješio Håvard ‘rain’ Nygaard s 33 killa i 1.86 ratingom.

Igračem turnira proglašen je NiKo, statistike govore same za sebe.

NiKo Blast Pro Series Miami

1 KOMENTAR

  1. Veoma Dobar Mec I Vjerujem Da Se Faze Konačno vratio U onaj stari npr Adren je bio katastrofa U zadnja Dva Mjeseca Na ovom turniru je pokazao da je baš dobar igrac i mala ispravka ne znam da li je tacno Ali Faze Je Sa Jankom Osvojio Jedan Turnir Prije 3 Mjeseca.

Komentiraj

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime