FACEIT Major: London ulazi u posljednju fazu. Najboljih osam timova je, uz priliku za podići titulu pobjednika majora i pola milijuna dolara, osiguralo i Legends status za IEM Katowice Major 2019.

Osam timova s Legends statusom

Završen je New Legends Stage na FACEIT Majoru. Evo i osam najboljih ekipa koje ćemo gledati u doigravanju.

FACEIT Major

Team Liquid je jedina neporažena ekipa na turniru. Iako su mnogi to pripisivali laganom ždrijebu, plasman u doigravanje su osigurali pobjedom nad Astralisom. CompLexity također izgleda odlično i među najvećim su iznenađenjima turnira. Astralis i Na’Vi su očekivano osigurali Legends status, a s jednakim je omjer to napravio i BIG. FaZe Clan i MiBR su se pak pošteno morali namučiti u Bo3 eliminacijskim serijama za igranje pred londonskom publikom, kao i HellRaisers.

FaZe je za mjesto u playoffu nadigrao očajni G2 Esports, dok su se Brazilici na tri mape mučili s odličnim NiP-om. Olofmeister je tako postao jedini igrač koji se svaki p ut plasirao u playoff majora! HellRaisers je bio bolji od Fnatica, koji je potpuno podbacio.

FACEIT Major: Lodnon pun iznenađenja

Posljednjih 10 dana nagledali smo se vrlo zanimljivih CS:GO mečeva i rezultata. Danski North je zapeo već na prvoj stepenici na majoru svega tjedan dana nakon što su osvojili DreamHack Masters Stockholm. Virtus.pro je s druge strane potvrdio katastrofalnu formu iz koje se mogu izvući samo radikalnim promjenama.

New Legends Stage također je donio neke zanimljive rezultate. Mousesports je potpuno podbacio i sigurno su uz North najveće razočaranje turnira. Kako ne bi bili usamljeni pobrinuo se Cloud9 s očajnom igrom i rezultatom 1-3. Osvajači posljednjeg majora u ovom sastavu uopće nisu ličili na moćnu američku ekipu.

G2 Esports i Fnatic su upisali dvije pobjede, ali nisu skinuli niti jedan ozbiljan skalp i njihov rezultat možemo nazvati očajnim. Bar su uz Tyloo, Cloud9 i Vegu osigurali New Challenger Status. Ninjas in Pyjamas su pokazali dobru igru iako nisu prošli u doigravanje i ajbolja su ekipa koja je ispala.

Što nam slijedi?

New Champions Stage će se igrati od 20. do 23. rujna u SSE Areni u Londonu. Igrat će se single-elimination bracket, a svi mečevi će biti Bo3. Poznati su i parovi.

FACEIT Major quarterfinals Najzanimljiviji četvrtfinalni par čine Astralis i FaZe. Jedna od tih ekipa će vrlo rano napustiti doigravanje. Astralis je trenutno u puno boljoj formi. Međutim, nakon što je FaZe New Legends Stage otvorio s 0-2 poziciju IGL-a je preuzeo Nikola “NiKo” Kovač. Promjena je očito godila ekipi koja se otad samo diže u formi. Uz to radi i ovakve poteze.

Posebno će zanimljiv biti i ogled između BIG-a i Na’Vi. Može li BIG svojim taktičkim pristupom igri zatvoriti s1mplea, najboljeg igrača svijeta. U svakom slučaju. Idući vikend ćemo gledati odličan CS!

Komentiraj

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime