U siječnju 2015., kad je ekipa iBP dobila ban od strane Valvea za namještanje mečeva, ESEA je bila prva platforma nakon Valvea koja ih je također banala, te su potakli i ostale organizacije da učine isto. Od tog se vremena dosta promijenilo te je ESEA ponovo počela pregledavati banove ranije ove godine. U dogovoru s ESL-om i s preporukama od The Esports Integrity Coalition, razvili su jasna pravila za ESEA, ESL Pro League, ESL One i IEM događaje vezana za varanje u natjecanjima. Ova pravila počinju se provoditi od 1. kolovoza, ali najvažnije, svi su banovi za namještanje mečeva prije 15. veljače 2015 uklonjeni. Dakle, počevši sa sezonom 26 svi prethodno banani igrači moći će se natjecati u ESEA ligama bez ograničenja.

ESIC je proveo anketu u kojoj su ispitani mnogi ljudi i pro igrači za svoj stav oko onih koji varaju u esportsu. Analizirano je preko 7000 odgovora, te se došlo do konačnih prijedloga koji su prihvaćeni od strane ESL-a i ESEA-e.

Sljedeće sankcije bit će primjenjene za kršitelje pravila po prvi put:

Varanje: Diskvalifikacija s turnira, poništavanje rezultata, oduzimanje novčane nagrade, te ban između 2 godine i doživotno ovisno o dobi i razini igrača te načinu na koji je varao. Varanje na levelu iznad amaterskog najčešće će dovesti do petogodišnjeg bana, a u nekim slučajevima može dovesti i do doživotnog bana.

Namještanje mečeva: Rezultati poništeni, petogodišnji ban, ili u prisutstvu otežavajućih posljedica, duži ban, oduzimanje nagradnog novca te novčana kazna (Ako je otkriveno prije kraja turnira slijedi diskvalifikacija).

Doping korištenjem supstanca za bolje igranje: Rezultati poništeni, ban između 1 i 2 godine, oduzimanje nagradnog novca(Ako je otkriveno prije kraja turnira slijedi diskvalifikacija).

Manipuliranje natjecanjima i podmićivanje: Poništavanje rezultata, ban između 1 i 2 godine, oduzimanje nagradnog novca te novčana kazna (Ako je otkriveno prije kraja turnira dolazi do diskvalifikacije).

Komentiraj

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime