Nedavno je poznati CS:GO insider, DeKay, objavio vijest u koju je najavio povratak Evil Geniusesa u Counter-Strike, a samo dan nakon njegovog članka, CS:GO tim NRGa je potpisao ugovore s Evil Geniuses organizacijom.

Evil Geniuses po prvi put ulaze u CS:GO

Za starije igraće Counter-Strikea te 1.6 veterane, Evil Geniuses je poznato ime i brend i oni bili jedni od najboljih timova svijeta u njihovo vrijeme. EG su bili dom brojnih poznatih 1.6 igraća, a neki od njih uključuju Daniel “fRoD” Montanera, Tomi “lurppis” Kovanena, Erik “da_bears” Stromberga i Jordan “n0thing” Gilberta. Prvo mjesto na IEM Season IV American Championship Finals i Beat it! 2010 su samo neki od njihovih uspjeha, a drugo mjesto na 2005 CPL Summer Championship je dokaz da su EG bili dio CS scene još od samih početaka.

Evil Geniuses
Evil Geniuses nakon osvajanja ESEA Season 9 Invitea

Evil Geniuses su u nekoliko navrata pokušali formirati svoju CS:GO diviziju ali bezuspješno. U 2014-toj godini su imali plan kupiti ex-iBUYRPOWER tim zajedno sa Spencer “Hiko” Martinom, ali je njihov match-fixing skandal razuvjerio organizaciju od kupnje gorenavedenog tima.

tarik i NRG su postali deo Evil Geniusesa

Evil Geniuses su ušli u CS:GO tako što su otkupili trenutno četvrti tim svijeta od NRG Esports organizacije, a i njihovo mjesto u ESL Pro Leagueu. Nova momčad EG-a je u odličnoj trenutnoj formi nakon sto su završili 3-4. na skorašnjem StarLadder Majoru. Tim je do nedavno vodio Damian “daps” Steele dok ga nije zamijenio trenutni lider tima Peter “stanislaw” Jarguz. Oni su mlad i rastući tim još od 2018-te godine i imaju odlične mlade igraće kao sto su Ethan “Ethan” Arnold, Vincent “Brehze” Cayonte i Tsvetelin “Cerq” Dimitrov.

Amerikanska organizacija ulazi u CS:GO sa sljedećom momčadi:

Vincent “Brehze” Cayonte
Tsvetelin “CeRq” Dimitrov
Ethan “Ethan” Arnold
Tarik “tarik” Celik
Peter “stanislaw” Jarguz

Chet “ImAPet” Singh (trener)

Evil Geniuses su svoji prvi meč u povijesti CS:GO-a odigrali na ESL New Yorku protiv novog FaZe Clana, ostvarivši pobjedu od 2-0, a sutra od 17.00 časova ih čeka danski gigant, Astralis.

Komentiraj

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime