Prvi nastup za Peter “stanislaw” Jarguz i njegov tim pod Evil Geniuses banerom nije mogao proći bolje i ekipa je dominantno podigla trofej na ESL New York turniru.

coldzera i FaZe nisu imali baš sjajan turnir; ENCE u problemima

FaZe Clan je New York napustio nakon samo dva odigrana meča. Poraz od EG-a je donekle bio očekivan, sudeći po tome da FaZe igraju prvi turnir s dva nova igraća, ali svi su bili iznenađeni nakon što je Marcelo “coldzera” Davidin novi tim bio eliminiran 2-0 od strane OpTica. coldzera i Nikola “NiKo” Kovač su imali katastrofalne nastupe za ekipu, a coldzera je odigrao i svoj najgori turnir u njegovoj karijeri te je imao veoma nizak 0.72 HLTV rating.

FaZe Clan olofmeister
HLTV.org

Danski OpTic je bio jedan od autsajdera na turniru, ali iako su ispali u grupama pružili su otpor Astralisu u dva meča, a i savladali su FaZe Clan uvjerljivom pobjedom. Od eUniteda rijetko tko je očekivao da će da prođu grupnu fazu, a i većina ljudi nisu pogrešili te je novi tim Ryan “freakazoid” Abadira napustio Brooklyn nakon dva poraza od strane Liquida i ENCEa.

ENCE su imali svoju šansu za prolazak u playoffse, ali su izgubili vodstva od 14-9 odnosno 14-10 protiv G2a. Oni su spakirali kofere eUnitedu za da igraju odlučujući BO3 za mjesto u polufinalu, ali i ovaj put je G2 bio bolji tim i zasluženo završio u polufinalu.

Evil Geniuses dobili Astralis; Liquidu to još nije pošlo za rukom

Prvo polufinale je bio već svima poznat derbi, meč između Astralisa i Liquida. Astralis je u grupnoj fazi izgubio protiv Evil Geniusesa, pa su igrali polufinale protiv drugog Amerikanskog giganta. Liquid, čini se, još nisu našli odgovor za igru Astralisa i nakon tri mape su bili poraženi od strane Lukas “gla1ve” Rossandera i co. Evil Geniuses nisu izgubili mapu do samog finala, a G2 su nakon dvije izgubljene mape (8-16 i 7-15) morali napustiti Barclays Center.

Evil Geniuses tarik
HLTV.org

U finalu je Amerikanska ekipa očigledno bila bolji tim i oni su u četiri mape dobili finale i osvojili $100,000 za sebe i novu organizaciju. Jedina mapa koju je Astralis uzeo je bila Train, a dobili su je nakon što su Evil Geniuses dozvolili da se Astralis povrati od 15-11 zaostatka te pobjedi u produžetcima.

Osam timova su turnir u New Yorku završili na sljedećim pozicijama:

   1. Evil Geniuses – $100.000
   2. Astralis – $40.000
3-4. Liquid – $18.000

3-4. G2 – $18.000
5-6. ENCE – $8.000
5-6. OpTic – $8.000
7-8. FaZe Clan – $4.000
7-8. eUnited – $4.000

Vincent “Brehze” Cayonte je zasluženo osvojio svoj drugi MVP medalj u karijeri, a njegovu formu tekom celog turnira možete pogledati na sljedećoj tablici:

 

New York MVP
HLTV.org

 

Komentiraj

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime