Finska esport organizacija ENCE nakon godinu dana izbivanja vraća se na CS:GO scenu dovođenjem Aleksija “allua” Jallija, s kojim će graditi novu ekipu.

allu se vraća kući

Najpoznatiji finski CS:GO igrač vraća se kući nakon godinu i pol dana izbivanja. Allu je već nastupao za ENCE eSports, ali nakon prilično neuspješnog razdoblja prelazi u FaZe Clan s kojim će ostvariti najveće uspjehe u karijeri. Međutim, nakon godinu dana u FaZeu kao žrtva stvaranja supertima dolaskom Ladislava “GuardiaNa” Kovácsa ostaje bez mjesta u ekipi i odlazi u OpTic Gaming. Organizaciju koja će nekoliko mjeseci kasnije potpisati potpuno novu postavu nakon čega će allu još jednom ostati bez ekipe.

ENCE želi razvijati i stabilizirati finsku esport scenu

Allu je ponovo spreman predstavljati ENCE i Finsku na svjetskoj CS:GO sceni, ali s kojom ekipom će to učiniti zasad nije poznato. ENCE je u lipnju 2017. otpustio kompletnu postavu koju su doveli svega četiri mjeseca ranije. Uz objavu dolaska allua, ENCE je objavio i strateško partnerstvo s Lahden Pelicans, finskim hokejaškim klubom.


Većina etabliranih finskih igrača poput Nike “naSu” Kovanena i Miikka “suNnyja” Kemppija u nekom su periodu igrali za ENCE. Što ipak potvrđuje da je ENCE u neku ruku uspio ostvariti svoj cilj, pružiti priliku finskim igračima.

Osim CS:GO postave, ENCE trenutno u svojim redovima ima Rainbow Six Siege i Overwatch ekipu, a tu su igrači u StarCraftu i Hearthstoneu.

Komentiraj

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime