Prvi major 2018. ulazi u svoju posljednju fazu New Champions Stage. Na turniru je ostalo osam timova koji će se u Agganis Areni u Bostonu boriti za titulu i pola milijuna dolara, a u nedjelju ćemo saznati pobjednika ELEAGUE Majora.

U petak 26. siječnja u Bostonu će se igrati tri četvrtfinalna meča, posljednji će se igrati u subotu, kao i polufinalni mečevi dok je finale rezervirano za nedjelju u 16:00.

Prije nekoliko dana pitali smo vas u ADRIA PICK’EM CHALLENGEU što vi mislite koje će ekipe izboriti svoje mjesto među najbolje četiri, a sada ćemo objaviti i vaše rezultate. Podsjetimo, u doigravanju ELEAGUE Majora u Bostonu igrat će se Bo3, a svaki je meč eliminacijski.

FaZe Clan vs. mousesports (petak, 16:00)

Ove dvije ekipe posljednji put su se susrele u finalu četvrte sezone ECS-a. U tom meču je s produžecima na Infernu i Mirageu na kraju slavio FaZe. Međutim, mousesports je pokazao da zna igrati protiv NiKe i društva. Iako od posljednjih promjena u postavi FaZe ima bolje omjer na LAN-u, ovo bi mogao biti vrlo napet meč.

Adria Pick’Em: Vas čak 91,5% misli kako će u ovom meču slaviti FaZe Clan.

Na’Vi vs. quantum Bellator Fire (petak, 18:30)

Na’Vi se u prvoj fazi nije baš proslavio. Teško su stradali od FaZea i mousesportsa, ali pobjede nad QBF-om, Sproutom i Liquidom bile su dovoljne za prolaz. U New Legends Stageu izgubili su samo protiv Gambita. QBF je pak s druge strane uz poraz od Na’Vija upisao još samo one od G2 Esportsa i FaZe Clana, dvije ekipe koje su dosad pokazale najviše na turniru.

Adria Pick’Em: 24,3% vas misli da QBF može napraviti čudo, ali većina je izabrala Na’Vi 75,7%

Na'Vi

G2 Esports vs. Cloud9 (petak, 21:00)

Dvije ekipe koje je HLTV smjestio među pet najboljih na svijetu čine ujedno i najjači par četvrtfinala. Zahvaljujući porazu od G2 Esportsa i Space Soldiersa, Cloud9 je prošao s omjerom 3-2, zbog čega će ponovo imati čast igrati protiv Francuza. Ovoga puta za pobjedu će trebati dvije mape, a to dodatno komplicira stvari. Međutim, Nathan “NBK-” Schmitt (1.51) i Kenny “kennyS” Schrub (1.36) sjajno su raspoloženi i među najboljim su igračima turnira, zbog bolje trenutno forme, G2 Esports je blagi favorit u ovom meču.

Adria Pick’Em: 73,9% igrača Adrije odabralo je G2 Esports, dok 26,1% misli kako će slaviti Cloud9

SK Gaming vs. Fnatic (subota, 16:00)

Zbog, u najmanju ruku, zanimljivih pravila Valvea najbolja ekipa na svijetu igra s Joãom ‘felpsom’ Vasconcellosom umjesto Ricardom “boltzom” Prassom. Iako su prošli u četvrtfinale nisu djelovali niti približno silovito kao što smo to navikli od SK Gaminga. Jedini poraz na turniru doživjeli su od FaZea, ali pobjede nad Space Soldiersima, mousesportsom i Gambitom nisu relevantan pokazatelj forme brazilske ekipe. Fnatic je s druge strane gubio protiv FaZea i Na’Vija, ali pobjeda nad Gambitom osigurala im je prolaz. Šveđane predvodi Freddy “KRIMZ” Johansson (1.50) koji igra odličan turnir.

Adria Pick’Em: Za SK Gaming glasalo je vas 82,7%, dok je Fnatic odabralo vas 17,3%

Nekoliko zanimljivosti s ELEAGUE Majora u Bostonu

Za kraj pripremili smo vam nekoliko zanimljivosti. Puni se polemizira o Legends statusu u sustavu u kojem se igraju dva majora u razmaku većem od šest mjeseci. I dok se izgleda svi slažu kako je to potpuno besmisleno, Valve izgleda ne misli tako.  Prvo je jedan Legends slot ostao nepopunjen radi problema s vizom ekipe 100 Thieves, koja je u međuvremenu promijenila još jednog igrača. Preostalih sedam timova s Legends statusom odigralo je 28 mapa, od čega su slavili samo u njih 10. Četiri od tih sedam ekipa uspijeli su pobjediti u samo jednoj ili niti jednoj mapi.

GuardiaN

Što se tiče pak New Legends Stagea, odnosno grupne faze ELEAGUE Majora u Bostonu, najbolje ocjenjeni igrač je Ladislav ‘GuardiaN’ Kovács (1.53), iza njega se nalaze ranije spomenuti NBK- i KRIMZ. FaZe Clan jedina je ekipa koja ima tri igrača među najboljih osam na turniru, uz GuardiaNa to su Nikola “NiKo” Kovač i Olof “olofmeister”Kajbjer. Jedini tim s dva igrača na istoj listi je G2 Esports. Zanimljivo, niti jedan igrač SK Gaminga ne nalazi se na listi.

Očekivano, tim s najvišim ratingom je FaZe (1.30), a odmah iza njega nalazi se G2 Esports (1.29) potom slijede Na’Vi, mousesports i Cloud9. Quantum Bellator Fire (1.05) za najboljom ekipom svijeta zaostaje za svega o.01 rating.

Komentiraj

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime