Najavljeni su detalji vezani uz najbogatiju CS:GO ligu u regiji u organizaciji Furtuna Esports. Kvalifikacije za Esports Balkan League će se održati već sredinom četvrtog mjeseca, a sama liga počet će mjesec dana kasnije. Šest timova iz prošle sezone ostaje u ligi dok će preostala dva svoje mjesto izboriti kroz kvalifikacije.

Druga sezona Esports Balkan League

U drugoj sezoni EBL-a za nagradni fond od 20 tisuća eura natjecat će se šest ekipa iz prve sezone. Pobjednici Windigo, finalisti Valiance&Co te MK, GameAgents, Bajini Puleni i Nexus. Iz lige su ispali KlikTech i Squared eSports, koji više nema regionalnu CS:GO ekipu.

Mjesto ekipe RESISTANCE, koja je prošle godine osigurala ostanak u ligi pripao je ekipi Bajini Puleni, koji su nedavno osvojili CSadria Clan Championship. Iako zasad postave nisu službeno objavljene, trojac iz RESISTANCEa Dimitrije “DiMKE” VelkovićNemanja “k1Ng0r” Bošković Jovan “N1GHTMARE” Derebanoski trebali bi preuzeti mjesto svoje bivše ekipe.

Esports Balkan League CSGO
Screenshot: EBL

Preostale dvije ekipe saznat ćemo nakon otvorenih i zatvorenih kvalifikacija. Otvorene kvalifikacije igrat će se 14. i 15.4., a mogu im pristupiti igrači iz Serbije, Hrvatske, Crne Gore, Mađarske, Turske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Rumunjske, Albanije, Makedonije i Grčke.

Pobjednici četiri otvorena kvalifikacijska kupa plasirat će se u zatvorene kvalifikacije koje će se održavati od 16. do 20.4. u kojem ih očekuju četiri zasad nepotvrđene pozvane ekipe. Prijaviti se možete na službenoj stranici.

Liga će se igrati u dvostrukom round-robin best-of-one formatu, a četiri najbolje ekipe osigurat će svoje mjesto na LAN završnici. Liga počinje 7.5.2018. i igrat će se svakog ponedjeljka i četvrtka.

Prošle sezone EBL je osvojio Windigo koji je u Beogradu porazio Valiance&Co s 2-0 i tako im pred domaćom publikom odnio titulu. Valiance&Co i dalje ima problema protiv Bugara i izgledno je kako ćemo u utrci za pobjednika druge sezone gledati upravo te dvije ekipe.

1 KOMENTAR

Komentiraj

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime