Osma sezona ECS lige ja završena, a Astralis i Nicolai “device” Reedtz su po četvrti put najbolji tim ove lige.

Liquid dominantno prošli grupnu fazu

U prvoj grupi smo nakon nekoliko eventa vidjeli solidnu igru od strane Team Liquida. Evil Geniuses su nakon comebacka protiv ekipe NiP osigurali mjesto u playoffsu, dok je AVANGAR imao dosta razočaravajući event. EG su otvorili event 16-10 pobjedom nad AVANGAR, dok su njihovi sjeverno američki rivali Liquid obrisali pod s Ninđama.

NiP
Slika: NiP.gl

U Evil Geniuses protiv Team Liquid derbiju je pobjedu slavio tim Nick “nitr0” Cannelle, a NiP je dobio AVANGAR 2-0 i ispratio Kazahstance kući nakon samo dva dana u Arlingtonu. U decider meču u Grupi A je NiP uzeo prvu mapu, ali Tarik “tarik” Celik i EG nisu bili spremni propustiti još jedan playoff i su odličnom igrom obezbijedili drugo playoff mjesto iz njihove grupe.

Astralis i fnatic osigurali playoffse

Minister clutchova Andreas “Xyp9x” Højsleth je spasio Astralis od poraza u prvom meču protiv Brazilskih Sharksa tako što je u tridesetoj rundi clutchovao 1v1 i osigurao overtime njegovom timu. Luca “Luken” Nadotti i Sharks su pokazali izvrsnu igru na Nuke, ali je Astralis komotno zatvorio mapu u produžetcima. fnatic su bili znatno bolji od MIBR-a, ali nisu mogli savladati Astralis i su otišli u decider meču. MIBR su dobili Brazilski derbi protiv ekipe Sharks, dok su u rematchu s fnaticom pretrpjeli 2-0 poraz i završili ECS Season 8 u grupnoj fazi.

Liquid za dlaku gori od Astralisa u velikom finalu

U prvom polufinalu su igrali Astralis i Evil Geniuses. Američka ekipa je izgubila svoj map pick – Inferno, ali je uzvratila udarac na Nukeu. Peter “stanislaw” Jarguz i EG nažalost nisu mogli kompletirati reverse-sweep te su izgubili Overpass lošim 16-6 rezultatom. Team Liquid je porazom na Overpass započeo BO3 protiv fnatica. Razočaravajuća prva mapa je motivirala Liquid da se vrate u igru i oni su bez problema uzeli Inferno i Mirage (16-6, 16-10).

Vertigo, Nuke i Dust2 su bile igrane mape u finalu. Liquid su na poluvremenu Vertigoa imali prednost od 11-4, ali je Astralis na CT strani učinio isto i odneo mapu u produžetke gdje su Jonathan “EliGE” Jablonowski i ekipa su zatvorili mapu 19-15. Iako su Liquid dobro počeli Nuke, njihova T strana nije bila ni blizu Astralisove i mapu je u drugom poluvremenu vodio Astralis. Nakon 16-11 poraza na Nuke, Amerikanci su imali katastrofalan 12-3 half na Dust2, a onda su i izgubili zadnju mapu 16-8

Prisutne ekipe su osmu sezonu ECS-a završili na sljedećim pozicijama:

1. Astralis – $225.000
2. Team Liquid – $100.000
3-4.Evil Geniuses – $50.000
3-4.fnatic – $50.000
5-6.Ninjas in Pyjamas – $25.000
5-6.MIBR – $25.000
7-8.Sharks – $12.500
7-8.AVANGAR – $12.500

device je ovom pobjedom i fantastičnom igrom u finale sebi osigurao četvrtu ECS MVP medalju:
device HLTV
HLTV.org

Komentiraj

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime