Završila je SWISS liga, završilo je online doigravanje i došao je kraj još jednoj sezoni Clan Championshipa. Prvak četvrte sezone CSadria Clan Championshipa je momčad Blink koja je osigurala prvu nagradu koja iznosi  15000 HRK (~2000€). Blinku nipošto nije bilo lako doći do titule, ali tijekom dva dana intenzivnog doigravanja mogu se sa pravom pohvaliti kako su jedan od najboljih timova regije.

Kvalifikacije za CSadria Clan Championship započeke su krajem ožujka, a liga je završena jučer. Proteklih mjesec dana imali smo priliku gledati najbolje regionalne ekipe u borbi za titulu prvaka Clan Championshipa. Još jedna uspješna sezona je iza nas i voljeli bismo se najprije zahvaliti svim igračima i gledateljima na pozornosti unatoč promjeni okolnosti finala zbog COVID-a 19.

CSadria Clan Championship S4 online doigravanje

Prvi dan doigravanja

U prvom danu doigravanja vidjeli smo solidnu igru QSKE Gaminga. Luka “c0llins” Živanovićeva ekipa je u njihovom meču protiv TRTRRa osigurala laganu 2-0 pobjedu. Nakon 16-10 pobjede na Infernu, QSKE su potvrdili trijumf nad Makedoncima dominantnim 16-5 rezultatom na Dust2.

Jedini meč online doigravanja koji je otišao u tri mape bio je obračun Blinka i tima GamerS1337. Kristijan “kiLLeRa” Kukovski i GamerSi dobili su njihovu mapu Inferno, ali bili su nemoćni protiv Blinka na Nukeu i Dust2.

U winner bracket finalu zadnji meč prvog dana odigrali su QSKE Gaming i Blink. Blinkova fenomenalna forma nastavila se u ovom meču te su oni prvu mapu (Train) zatvorili pobjedom 16-3. Obje ekipe su igrale odlično na Infernu, ali je na kraju kao pobjednik ovog duela i prva ekipa u finalu izašla momčad Sener “SENER1” Mahmutija.

Drugi dan doigravanja

Makedonska momčad TRTRRa je fantastično započela drugi dan CSadria Clan Championship doigravanja. Nakon poraza u prvom danu protiv QSKEa, Makedonci su se vratili bolji nego ikad te su uspjeli dobiti GamerS1337 bez prevelikih problema (Mirage16-8, Inferno – 16-13).

Odlična forma Makedonaca bila je prisutna i u drugom BO3 meču dana gdje su naišli na jučerašnjeg protivnika, QSKE Gaming. Ovog puta su Kristijan “KiKOtb” Stojmanovski i TRTRR ostvarili izvrsnu pobjedu nad ekipom QSKEa i osigurali svoje mjesto u velikom finalu. Krunoslav “Salted” Katalinić i QSKE nisu mogli učiniti apsolutno ništa protiv ove ekipe i napustili su četvrtu sezonu CSadria Clan Championshipa na trećem mjestu.

Blink su bili spremni za TRTRR u velikom finalu doigravanja. Tim s Kosova je nakon dvije mape uspio osigurati titulu prvaka CSadria Clan Championshipa (Mirage – 16-12; Train – 16-11). Ekipa koja je SWISS ligu započela kao favorit je na kraju turnira i opravdala tu ulogu te osigurala prvo mjesto i nagradu od 2000€.

Ovo je finalni poredak ekipa u četvrtoj sezoni Clan Championshipa:

1. Blink - xkBlink 15000 HRK (~2000€)
2. TRTRR   8000 HRK (~1066€)
3. QSKE Gaming   4500 HRK (~600€)
4. GamerS1337   2000 HRK (~333€)
5-6. kirLIK
Blink - xkGameroids
7. SoA
8. RsMladi Nabadači

Za MVP cijele četvrte sezone CSadria Clan Championshipa odabran je igrač TRTRRa Jasmin “JasmiN” Murič. JasmiN i Geng “gxx-” Kolgeci bili su u utrci za MVP turnira, ali i pored Blinkove pobjede, JasmiNov učinak tijekom cijele sezone osigurao je makedonskom igraču MVP nagradu.

Više informacija o mečevima, bracketu i SWISS ligi pogledajte ovdje, ili na Toornament stranici Clan Championshipa.

CSadria Pick’em Challenge

Ove godine smo imali dva različita Pick’em Challengea, što znači i dva različita pobjednika. Najbolja tri igrača Pick’em Challengea u SWISS ligi bili su:

🥇
Marko “Maki” Mijatović – (18)
🥈 Gabrijel “Sego” Šego(16)
🥉 Toni “MrJurich” Jurić – (13)

Najbolja tri igrača Pick’em Challengea u online doigravanju bili su:

🥇 Иван Живковић – (27)
🥈 Mehro Smaili – (23)
🥉 Noa Vidačak- (21)

Pobjednici će u najbržem mogućem roku biti kontaktirani za dodjelu nagrada, čestitamo!

Od individualnih statistika koje su igrači pogađali u Pick’emu, najviše neprijatelja oslijepio je Atif “gejmzilla” Mustafa dok je najbolji fragger bio KiKOtb. U enemies flashed kategoriji uslijedili su KiKOtb i Luka “brky” Brkanac, dok su kod top fraggera drugo i treće mjesto zauzeli gxx- i SENER1.

Došao je kraj CSadria Clan Championshipu

Još jedna sezona CSadria Clan Championshipa je iza nas. Zbog epidemije COVID-19 virusa bili smo primorani finale organizirati online, a ne u LAN okruženju Clan Gaminga u Splitu. Vjerujemo da je i ovakvo finale bilo zanimljivo za gledati, ali se nadamo da je posljednje odigrano na taj način. Ipak nipošto ne bismo odustali od LAN-a.

Od početka prvih kvalifikacija, pa sve do današnjeg finala imali smo priliku gledati najbolji domaći kanter i vidjeti stare i nove ekipe u borbi za titulu prvaka Clan Championshipa.  Vidjeli smo i neka poznata stara imena scene koja su odmjeravala snage s novim igračima, a velik broj timova iz čitave Adria regije pokušalo su se kvalificirati za četvrtu sezonu lige. Na kraju je odabir pao na samo osam najboljih, a među njima se najviše iskazao Blink.

Za kraj jedno veliko hvala svim našim sponzorima i partnerima. A1 Hrvatska, Clan Gaming, Acer Hrvatska, UVI Gear, Sport Vision, plus.hr hosting i Fragnet su omogućili održavanje četvrte sezone lige koju vam donosi CSadria, a podrška za njih je i podrška za razvoj domaće esport scene. Hvala i svim igračima i ekipama, kao i gledateljima i vidimo se na sljedećem turniru.

2 KOMENTARI

Komentiraj

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime