U drugom izdanju cs_summit turnira osam ekipa borit će se u double-elimination formatu za dio nagradnog fonda od 150 tisuća dolara.  Nakon dugo vremena u akciju se vraćaju Ninjas in Pyjamas, a North će prvi put zaigrati s Kjaerbyeom i mertzom.

cs_summit 2 obilježava početak nove sezone

CS:GO shuffle se bliži kraju, a počinje nova natjecateljska sezona. Igrači se vraćaju za kompove, prvo slijedi cs_summit, a potom IEM Katowice.

Summit House u Los Angelesu ugostit će osam ekipa od kojih je sedam dobilo pozivnicu, dok je Heroic na turniru završio tako što se mousesports, koji je osvojio LOOT.BET Cup 2 povukao. Inicijalno je na turnir bio pozvan i OpTic Gaming, ali nakon promjene čitavog rostera zamijenio ih je Torqued.

Iako cs_summit 2 po imenima nije jedan od najjačih turnira sezone, zbog opuštene atmosfere i odlične produkcije turniri u Beyond the Summit organizaciji mnogima su među omiljenima. Čitav turnir igra se u ranije spomenutom Summit Houseu, a mečeve će komentirati i igrači timova koji se natječu, što rijetko imamo priliku vidjeti. Upravo je opuštena atmosfera i igranje u intimnijem okružju umjesto punim dvoranama ono što izdvaja cs_summit od ostalih natjecanja i jedan od glavnih razloga zašto igrači na njemu vole sudjelovati.

Turnir će se igrati u double-elimination formatu, a svi mečevi će biti best-of-three. cs_summit 2 počinje u četvrtak 8. veljače i trajat će sve do nedjelje, kada će se odigrati finale.

Upper bracket (četvrtak)

18:00 Brazil SK vs. United States Torqued

21:00 Denmark North vs. Russia Vega Squadron

00:00 Sweden NiP vs. North America Liquid

03:00 United States Cloud9 vs. Denmark Heroic

Kao što smo ranije i naveli, Germania Sport je u svoju ponudu uvrstila esport, a možete se kladiti i na sve mečeve u sklopu cs_summita.

Mečeve će prenositi Fifflaren, James Bardolph, stunna, Launders uz pomoć seangaresa i n0thinga, a na kauču će im se pridružiti i igrači koji se natječu na turniru.

SK Gaming i Cloud9 u ulozi favorita

SK Gaming i Cloud9 na turnir dolaze kao druga i treća ekipa svijeta te su glavni favoriti za osvajanje turnira. U brazilsku ekipu se vratio boltz, a Cloud9 će morati dokazati da osvajanje ELEAGUE Majora u Bostonu nije bilo jednokratno čudo.

Ninjas in Pyjamas imaju sjajnu priliku vratiti se u sam vrh svjetskog CS-a, a North i Liquid ćemo prvi puta vidjeti u novom sastavu. Zbog velike razlike u kvaliteti i brojnim promjenama u ekipama teško je očekivati da će netko protiv SK Gaminga i Cloud9 napraviti čudo, a tu su i Ninje koje su gladne uspjeha nakon osvajanja IEM-a u Oaklandu.

1 KOMENTAR

Komentiraj

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime