Najuspješnija regionalna organizacija CR4ZY nakon dugog perioda pregovaranja prihvatila je uvjete određene organizacije iz SAD-a te je time dovršila transfer svoje trenutne ekipe.

Igrači CR4ZYja potpisali za novu organizaciju

Prema članku koji su objavili na HLTV.org, CR4ZY već nekoliko tjedana pregovaraju s organizacijom koja je bila zainteresirana u kupnju rostera. Oni su konačno uspjeli dogovoriti uvjete, a čini se kako su preostali samo najsitniji detalji oko logističkog postupka transfera. Osim ogromnog potencijala koji ima ova momčad, oni imaju večinu od tri igrača s prošlog Majora koja im omogućava da igraju na idućem ESL Majoru u Rio de Janeiru.

Kupci CRAZY CS:GO tima vrlo su zanimljiva grupa. Radi se o organizaciji c0ntact Gaming LLC čiji je CEO sin vlasnika francuskog nogometnog kluba Olympique de Marseille, Drew McCourt. c0ntact Gaming LLC već ima ekipe u drugim esportovima: Paris Eternal u Overwatch ligi i Call of Duty momčad Paris Legion. Prema članku francuskog 1pv.fr portala, transfer bi trebao iznositi između 1.5 i 2 milijuna dolara, a očekuje se da bivša CR4ZY momčad igra u novoj Sjevernoameričkoj ligi koja treba započeti ove godine.

CR4ZY Rotterdam
CR4ZY su bili pobjednici DreamHack Open u Rotterdamu

CR4ZY – veliki uspjeh za regionalnu scenu

Organizacija CR4ZY, ranije poznata kao Valiance, imala je odlična postignuća na regionalnom nivou. Nakon rebranda, oni su produžili sa solidnim rezultatima, a sve to kulminiralo je na StarLadder Majoru u Berlinu. Ekipa je kvalificiranjem za Major postala prva regionalna momčad na koja je uspjela osigurati mjesto na najprestižnijem CS:GO natjecanju. Kvalificiranje za Major samo po sebi je ogroman uspjeh, ali oni nisu htjeli igrati Minor cikluse opet, pa su uspješno prošli prvu New Challengers fazu i falila im je samo jedna pobjeda da osiguraju status Legendi.

Odlično pokazivanje na Majoru uperilo je oči G2 Esports organizacije u dvije glavne zvezde tima. Nakon odlaska Nemanje “nexa” Isakovića i Nemanje “huNter-” Kovača u G2, CR4ZY su vratili svog trenera, Luka “emi” Vukovića, u ulogu igrača, a Georgi “SHiPZ” Grigorov kompletirao je trenutnu petorku CR4ZY momčadi. Zbog povratka emija u igračku postavu, njegovo mjesto kao trenera je zamijenio Neil “NeiL_M” Murphy.

Iako su izgubili oba najbolja igrača, CR4ZY su uspjeli održati svoje mjesto među Top 20 ekipa svijeta, a završili su prvi Rotterdamu, koji je bio prvi LAN za ovu novu momčad. Osim Rotterdama, odlično su odigrale sve DreamHack Open turnire na kojima su bili pozvani te su u Atlanti i Jönköpingu završili u polufinalu, dok ih je poraz od Northa spriječio od podizanja trofeja u Sevilli.

Ovo je momčad koja prelazi u novu organizaciju:

RsNestor “LETN1” Tanić
Rokas “EspiranTo” Milasauskas
Otto “ottoNd” Sihvo
RsLuka “emi” Vuković
Georgi “SHiPZ” Grigorov

Neil “NeiL_M” Murphy (trener)

Slike: DreamHack.com / Adela Sznajder

Komentiraj

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime