DreamHack organizacija je nedavno objavila da je CR4ZY treći tim koji je pozvan na DreamHack Open Rotterdam. Druge ekipe koje su do sada pozvane su AVANGAR, DreamEatersBeşiktaş Esports koji su svoje mjesto na turniru osigurali s pobjedom na DreamHack Showdownu u Valenciji.

CR4ZY je privukao dosta pažnje sa nastupom na StarLadder Majoru što ih je isto tako dovelo na top 12 poziciju na svjetskom rankingu. U javnosti su izašle i vijesti da je G2 probao otkupiti par igrača iz CR4ZYja kako bi zamenili Richard “shox” Papillona  i Lucas “Lucky” Chastanga. Igrači za koje je G2 bio zainteresovan je upravo CR4ZY duo – Nemanja “huNter-” Kovač i Nemanja “nexa” Isaković.

CR4ZY
huNter- i nexa

Prize pool turnira iznosi $100.000, gdje će prvo mjesto osvojiti $50.000, drugo mjesto $20.000 i treće i četvrto mjesto po $10.000, peto i šesto mjesto $3.000 i sedmo i osmo mjesto po $2.000.

Grupna faza se sastoji od dve grupe po 4 timova, u grupnoj fazi će mečevi biti igrani u bo1 formatu osim eliminacijskih i odlučujučih mečeva koji će biti igrani u bo3 formatu, dok su u playoffs svi mečevi u bo3 formatu.

DreamHack će pozvati još dva tima, dok će zadnja dva tima da se plasiraju na turnir preko Evropskim i kvalifikacija iz Beneluxa.

Trenutna lista timova koji će igrati na DreamHack Rotterdam izgleda ovako:

Beşiktaş
AVANGAR
DreamEaters
RsCR4ZY

Želimo svu sreću CR4ZY momcima i nadamo se da će se izboriti za prvo mjesto!

Komentiraj

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime