Nakon nevjerojatne jučerašnje pobjede protiv fnatica, srpska ekipa CR4ZY se uspješno kvalificirala za New Challengers etapu nakon pobjede protiv Northa 2-0.

Večeras je održano finale Europe Minora, a samo dvije mape bile su dovoljne za srpsku ekipu. Finale je započelo na Mirageu, a danska obrana uspjela je osigurati početnu prednost od 3-0 uz pomoć Jakoba “JUGi” Hansena i njegova četiri ubojstva Famasom u drugoj rundi. Sreća za Dance nije dugo potrajala jer je CR4ZY osigurao rundu nakon mješovite kupnje, a nakon toga izvanredni pojedinačni nastupi srpske ekipe osigurali su odlazak na half uz rezultat 10-5. Nakon preuzimanja obrane, CR4ZY je nastavio s nevjerojatnom igrom i postavio konačni rezultat na 16-7.

Vrhunska igra prebacila se i na Dust2

Dolaskom na Dust2, CR4ZY je započeo na CT strani, a početne dvije runde odlaze u njihov korist. Svjedočili smo i nevjerojatnom aceu od strane Nemanje “nexa” Isakovića koji je čak 3 fraga uhvatio s dobro bačenom granatom. Prvi dio poluvremena bio je definitivno pun akcije, a North je u jednom trenutku imao i prednost od 5-3 nakon force buy pobjede. Ubrzo nakon toga CR4ZY preuzima kontrolu nad mapom i zahvaljujući nexi i Nemanji “huNter” Kovaču postavlja rezultat na 9-6.

Nastavak poluvremena počeo je odličnim startom za CR4ZY, koji je uvjerljivo prikupljao runde nakon prve potpune kupnje. Nexa je osigurao mapu uz četiri ubojstva, a nakon toga danski North nije imao šanse i finale je zaključeno uz rezultat 16-6.

Nemanja “huNter” Kovač zahvalio na nevjerojatnoj podršci

U intervjuu za hltv.org nakon osiguranog mjesta u Berlinu, Nemanja “huNter” Kovač je zahvalio navijačima na podršci tijekom proteklih dana, a dotakao se i regionalnih timova.

huNter

“Jako mi je drago da smo prva ekipa u regiji koja je to uspjela i mislim da su svi navijali za nas, cijeli Balkan, i želim svima zahvaliti, stvarno smo imali veliku podršku preko Twittera i ostalih mreža. Na neki način, ova pobjeda je i za njih i sve one koji su navijali za nas, cijelu regiju i sve na svijetu koji su za nas navijali. Imali smo veliku podršku i osjećali smo da možemo. Možda smo bili slabi protivnici za mousesports, North i Fnatic, ali mislim da smo na ovom turniru bili u top 2 momčadi i zaslužili smo napredak. Također bih volio da imamo više timova u našim regijama, da se CS više igra i da privuče veću pažnju kod ljudi koji će uložiti svoj trud i stvarati timove.” 

StarLadder Major Berlin

Nakon što se CR4ZY kvalificirao za StarLadder Major u Berlinu, ostalo je još sedam mjesta koja će se popuniti nakon CIS i Asia Minora i tri Minor Play-In turnira. StarLadder Major Berlin održava se od 23. do 26. kolovoza, a kompletan popis ekipa pronađite u nastavku.

Vitality G2
Complexity AVANGAR
HellRaisers NRG
mousesports FURIA
RsCR4ZY Asia Minor #1
CIS Minor #1 Asia Minor #2
CIS Minor #2 Minor Play-In #1
Minor Play-In #2 Minor Play-In #3

 

Ukupni poredak za Europe Minor – StarLadder Major je sljedeći:

1.  mousesports $30,000 + New Challengers Stage spot
2.  RsCR4ZY $15,000 + New Challengers Stage spot
3.  North $5,000 + Minor Play-In spot
4.  fnatic
5-6.  BIG
5-6.  NoChance
7-8.  Ancient
7-8.  Sprout

Komentiraj

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime