Nekoliko dana prije početka LAN završnice A1 Adria Lige, CSadria.org napravila je intervju s Matija “Bustem” Omerzelom, jednim od igrača ekipe Vilay esports. Bustem je pričao o njihovoj pripremi za finale, novim igračima i još puno stvari koje možete pročitati u nastavku.

Za razliku od ekipa ex-BLUEJAYS i uNiQUE, vi ste se za svoje mjesto na LAN završnici morali izboriti preko online playoffsa. Kako je išla priprema za playoffse? Ekipa JESTE je isto osigurala mjesto na LAN-u. Imali su mješovite rezultate u regularnom dijelu, ali su bili puno bolji u zadnjih nekoliko mečeva. Koje je tvoje mišljenje o njima, kao mix ekipa?

“Priprema nije bila ništo posebno, više manje kao svaki dan, vježbanje od 15-22, u tome sat vremena pričanja o stvarima na offline serveru, 5-6 sati vježbanja protiv drugih ekipa.”

“Mislim da su momci mnogo dobri pucački i mehanički i vidi se da mnogo vježbaju, možda malo manje timski, nego više pug-style. Igraju više individualan stil Kantera, koji im više odgovara. U playoff stageu su pobijedili i nas u meču za 3. seed tako da imam veliko poštovanje prema njima i zasluženo su stigli do LAN finala.”

Vilay je nedavno izvršio promjene u startnoj momčadi

Negdje na sredinu A1 Adria Lige ekipa Vilay je izvršila određene promjene u timu, saveeey i jkxy su napustili startnu momčad, a k1ng0r i pTKKK su bili na trialu. pTKKK je još uvijek u timu, a jkxy se vratio u početnu ekipu za A1 Adria Ligu. Popričali smo s Bustemom o trenutnom stanju njihovog tima.

Što je dovelo do ovih promjena, je li kemija u timu, problem izvan igre ili neki treći razlog? Kako se pTKKK uklapa u vaš sistem igre? Isprobavate li nove igraće ili jkxy ostaje kao stalan član u buduće?

“jkxy u stvari ni ne igra s nama stalno, nego smo počeli da igramo sa choivom, koji ne može da igra A1 ligu, jer je odigrao već neki meč za team JESTE, tako da nama jkxy više manje igra kao sub i ni ne vježbamo trenutno u ovom sastavu. Do promjena je došlo zbog nekih problema u kemiji u timu i na kraju zbog toga jer nismo dostigli naša očekivanja i rezultate kad se roster napravio.”

“pTKKK trenutno radi entry role za kojeg mislim da je perfektan. Već ranije sam imao osjećaj da nama je to u rosteru falilo, tako da se trenutno pTKKK uklapa savršeno u naš stil igre. jkxy trenutno igra samo kao sub, a već par nedjelja igramo sa choivom, s kojim igramo i u drugim ligama.”

Bustem je pričao o europskoj konkurenciji i pripreme za LAN

Osim A1 Adria Lige, ekipa igra i nekoliko regionalnih te europskih liga. Popričali smo o europskim timovima koje su deo tih liga i o njegovim očekivanjima za LAN finale najbolje regionalne lige.

Koje druge lige igrate trenutno? Koje su neke od razlika između regionalnih i ostalih europskih timova u ovom tieru?

“Trenutno igramo ESEA main, u kojem smo stigli do playoff i nadamo se da stižemo do Advanced spota za sljedeću sezonu, igramo RELOG media ligu, u koji zbog lošeg početka i dalje tražimo pobjedu, dobili smo i invite u WINNERS LEAGUE main division, koja se igra na FACEITu i tek sad je počela nova sezona.”

“Najveća razlika je da na evropskem nivou ima više ekipa koje vježbaju više i igraju više timski kanter. Kod nas se konstantno dešava da na primer u A1 ligi kada liga počinje ima 6-7 ekipa koje vježbaju, a već posle par tjedna ekipe se raspadaju i na kraju sezone ostane 2-3 ekipe koje barem core igraća ostane isti i da se i dalje vježba. Taj mentalitet mislim da je dosta drugačiji na europski sceni, gdje neke ekipe vježbaju zajedno po godinu dana i može se videt neki progress i improvement.”

Kako se uspoređujete s ostalim timovima? Vjerujem da kao i svi timovi i vi ciljate na prvo mjesto. Protiv koje ekipe bi htjeli da igrate u tom eventualnom finalu?

“Cilj nama je prvo mesto, kao i svima. Mislim da su Bluejays najbolja ekipa na lanu, tako da mi je drago da igramo protiv njih već u prvom meču, zato jer volim da nemamo pritiska na sebi pošto su oni favoriti da osvoje cijeli LAN.”

“Mislim da smo sa ekipama uNiQUE i JESTE na nekoj isti razini, sve ekipe idu na LAN kao mix i mislim da čemo vidjet tek na LAN-u koja je bolja taj dan. Mislim da nema neke ekipe protiv koje bi više htjeli da igramo u finalu, ako očes pobijediti LAN, trebaš biti bolji od svih drugih ekipa.”

Vilay na LAN finale A1 Adria Lige ide sa sljedećim rosterom:

Jan “jkXy” Konečnik
Matija “Bustem” Omerzel
HrLuka “brky” Brkanac
RsStefan “SkippeR” Rebrača
RsIvan “pTKKK” Popov

Finale će se igrati 16.11. u Zagrebu na Reboot Infogamer sajmu, a ako želite gledati najbolje regionalne ekipe uživo, još uvijek možete kupiti karte na sljedećem linku.

Komentiraj

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime