Windigo je u finalu WESG-a 2018 nadigrao poljski AGO 2-1 (14-16 Inferno, 16-13 Mirage, 16-7 Dust 2) te podigao titulu i kući odnio pola milijuna dolara. U meču za treće mjesto G2 Esports je s 2-0 bio bolji od Fnatica.

Završio je WESG 

U dalekoj Kini napokon je završio WESG 2018. Srpski predstavnici Valiance&CO natjecanje su završili u četvrtfinalu u kojem ih je nadigrao AGO s 2-1. Ista ekipa će pobijediti Fnatic i nanijeti im prvi poraz od 16-0 za mjesto u finalu, gdje će ih zaustaviti Windigo.

Windigo AGO WESG

Windigo je na WESG 2018 došao kroz kvalifikacije za Istočnu Europu, pod koju spadaju sve zemlje regije osim Srbije. Kroz grupnu fazu prošli su bez većih problema. Naime, u skupini E natjecale su se samo tri ekipe jer je ENCE odustao od natjecanja. U doigravanju su potom izbacili Furious Gaming i MIBR, da bi svoj niz do finala nastavili protiv G2 Esportsa i AGO Esportsa.

Na kraju je bugarska ekipa sasvim zasluženo osvojila prvo mjesto i bogatu novčanu nagradu.

WESG 2018, ne samo u CS:GO-u, po skromnom mišljenju ovog autora, ne opravdava veličinu turnira i nagradnog fonda svojom kvalitetom. Sve je to previše kineski, ponešto banalizirana i manje kvalitetna kopija nečega drugoga. Međutim, kroz nekoliko godina ili će se potpuno profilirati kao turnir za reprezentacije te izgubiti većinu velikih CS:GO imena, ili će pak postati klasičan CS:GO turnir.

Komentiraj

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime