Završene su druge europske otvorene kvalifikacije za ESL One New York, a BLUEJAYS i Tricked završili su kao top 2. ekipe i osigurali su prolaz u zatvorene kvalifikacije.

Drugi europski kvalifikacijski turnir za ESL One New York ponudio je dva mjesta za zatvorene kvalifikacije u kojima će nastupiti osam timova. Zahvaljujući vrhunskoj igri, jedno od mjesta u zatvorenim kvalifikacijama pripalo je Petru “HOLMES” Dimitrijeviću i društvu. Srpski igrači pobijedili su Turkey5 i WeOnlySnusSiber1a prije nego su se suočili s ekipom Maknitude u polufinalu.

Prva mapa bila je Inferno, a BLUEJAYS odnosi pobjedu s rezultatom 16-11. Maknitude ipak popravlja igru na Trainu i vrhunskom igrom na CT strani odnosi pobjedu 16-13. Srpska ekipa završila je seriju 2-1 pobjedom 16-11 na Nukeu i potvrdila svoj ulaz u zatvorene kvalifikacije.

Petar HOLMES Dimitrijević
Petar “Holmes” Dimitrijević i ostatak društva svoju šansu za odlazak na 200.000$ vrijedan turnir imaju 7. srpnja

Izmjene u timu i prolaz u zatvorene kvalifikacije za ESL One New York

Srpsku momčad nedavno je napustio Nemanja “sarenii” Šarenac, a umjesto njega u tim je stigao Filip “aVN” Belojica. Za izjavu smo uhvatili Petra “Holmes” Dimitrijevića:

“Napravili smo izmjenu u timu nakon 6 mjeseci igranja u core sastavu (Maden, sareni, HOLMES) poslije timskog razgovora u kojem smo se osvrnuli na rezultate u posljednje vrijeme i konstruktivno popričali o tome što nam budućnost nosi pod ovakvim tempom. Tako da smo odlučili isprobati aVN-a umjesto sarenog, koji je zaista puno doprinio ovom timu i smatram da bez njega poslije svih line up problema kroz koje smo prošli, ekipa ne bi ni postojala.”

Dodao je i jedan od razloga izmjene

“Jedina zamjerka njemu kao igraču s naše strane bila je nedovoljan trud i rad uslijed nedostatka iskustva unutar igre koji bi mu ubrzao proces napretka. Igrao je izuzetno tešku ulogu i bio je u vjerojatno najgorim pozicijama u igri, ali je ekipa ispaštala zbog njegovog nedostatka iskustva. Zahvalan sam mu kao član ovog tima za sve što je učinio za nas i želim mu sreću u budućnosti jer posjeduje ogroman potencijal.”

O prolasku u zatvorene kvalifikacije 

“Što se tiče prolaza u zatvorene kvalifikacije za ESL One New York mislim da je to nevjerojatan uspjeh za nas i isplaćivanje rada, izvlačenja pouka iz svakog poraza, pobjede i svake runde koju smo odigrali loše. Pred nama je još teži put dokazivanja gdje moramo još više raditi, napredovati i pristupiti stvarima konstruktivno. Nadamo se da je ovo samo početak.”

ESL One New York 2019.

Zatvorene kvalifikacije za europske timove održat će se 9. srpnja, s četiri pozvana i četiri kvalificirana tima. Pobjednik zatvorenih kvalifikacija osigurat će svoje mjesto na glavnom događaju vrijednom 200.000$ koji će se održati od 25. do 29. rujna u New Yorku.

Uz BLUEJAYS, svoje mjesto na zatvorenim kvalifikacijama osigurala je i još jedna domaća ekipa koja je trenutno 17. tim u svijetu – CR4ZY (Valiance). Trenutni popis ekipa izgleda ovako:

Sprout RsBLUEJAYS
RsCR4ZY Tricked
Invite Invite
Invite Invite

 

Komentiraj

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime