Zadnji BLAST Pro turnir prije velikog finala u Bahreinu će se održati u Royal Areni u Kopenhagenu, a ovo je sve što trebate znati za predzadnji RFRSHov turnir godine. BLAST Pro Series Copenhagen će se igrati od 1-2. studenog i imat će prize pool od $250.000.

Talenat će se kao i uvijek sastojati od svjetsko poznatih analitičara, a vidjet ćemo i Auguste “Semmler” Massonnata kao dio komentatorske šestorke. Cijelu listu prisutnih talenata možete vidjeti u nastavku:

Show Host:
Adam Savage
Desk Host:
Alex “Machine” Richardson
Interviewer:
Frankie Ward

Komentatori:
Anders Blume
Jason “moses” O’Toole
Henry “HenryG” Greer
Auguste “Semmler” Massonnat
Conner “Scrawny” Girvan
Mohan “launders” Govindasamy

Analitičari:
Chad “SPUNJ” Burchill
Mathieu “Maniac” Quiquerez
Jacob “Pimp” Winneche
Christine “potter” Chi

Round-robin grupna faza je klasični format za BLAST Pro Series, a Kopenhagen neće biti nikakav izuzetak. Samo u finalu ćemo vidjeti Best of 3 meč, dok će svi ostali mečevi biti igrani u BO1 formatu. Treće mjesto će kao i uvijek odabrati svog protivnika i igrat 1v1 duele za dodatnu nagradu od $20.000.

Astralis i Liquid u borbi za prvo mjesto na HLTV ljestvici

Nedavno je Astralis preuzeo vrh rankinga od Amerikanskog giganta, Team Liquid. Liquid su nakon četvrt-finalnog exit na zadnjem StarLadder Majoru imali mali pad u formi, a BLAST Pro može biti ono što im treba da se povrate na pravi put. Nakon Majora je sledio polufinalni finish na ESL One New York turniru, a onda i katastrofalni nastup na DreamHack Masters u Malmöu, gdje je ekipa završila na 12-tom mjestu nakon poraza od OpTic i 2-0 sweepa od Australijsku petorku Grayhounda. Liquid se polako vraćaju u formu te su se bez problema uspjeli kvalificirati za LAN završnice, ESL Pro League S10 i osme sezone ECS lige.

Liquid
HLTV.org

Ljetnu pauzu su Astralis iskoristili na najbolji mogući način. Danska ekipa se od turnira na turnir poboljšavala i na početak oktobra se vratila na prvo mjesto HLTV ljestvice. Oni su postali prva ekipa koja je osvojila četiri Majora, a nakon trijumfa na StarLadder Majoru su imali solidne nastupe na ESL One New York i DreamHack Masters Malmö gdje su izgubili od eventualnih pobjednika, Evil Geniuses te fnatic. Astralis i Liquid će na BLAST Pro Series Copenhagen igrati sa sljedećim momčadima:

Team Liquid Astralis
Nick nitr0 Cannella Nicolai device Reedtz
Jonathan EliGE Jablonowski Peter dupreeh Rasmussen
Russel Twistzz Van Dulken Andreas Xyp9x Højsleth
Keith NAF Markovic Lukas gla1ve Rossander
Jake Stewie2K Yip Emil Magisk Reif
Eric “adreN” Hoag (trener) Danny zonic Sørensen (trener)

Na’Vi i FaZe Clan gledaju BLAST Pro kao šansu za dobar plasman

Natus Vincere i FaZe Clan su dva tima koja su nedavno imali dosta ozbiljne promjene u njihovim timovima. Jedina promjena za Na’Vi je bilo penzioniranje Danylo “Zeus” Teslenka, a staro-novi AWP veteran Ladislav “GuardiaN” Kovács je popunio njegovo mjesto. Sudeći po tome da je Zeus vodio tim godinama, Natus Vincereu će trebati vremena da se priviknu na novi sistem koji donose novi kapetan, Kirill “Boombl4” Mikhailov, i iskusni taktičar Andrey “B1ad3” Gorodenskiy. Vrijedi se i napomenuti da  Oleksandr “s1mple” Kostyliev ostavlja AWP nakon više od dvije godine te će ga sada igrati samo na određenim pozicijama, dok će GuardiaN preuzeti AWP u većini slučajeva.

coldzera
HLTV.org

Marcelo “coldzera” David i Helvijs “broky” Saukants su najnoviji igraći FaZe Clana. Njihov novi tim se još nije dovoljno pokazao, a budući da se na BLAST Pro igra Round-Robin, imat ćemo priliku vidjeti FaZe protiv pet različitih ekipa i vidjeti kako se oni adaptiraju na različite stilove u igri. Na’Vi i FaZe u Kopenhagen stižu s ovim rosterima:

Natus Vincere FaZe Clan
Egor flamie Vasilyev Håvard rain Nygaard
Oleksandr “s1mple” Kostyliev Nikola NiKo Kovač
Denis electronic Sharipov Olof olofmeister Kajbjer
Kirill “Boombl4” Mikhailov Marcelo coldzera David
Ladislav “GuardiaN” Kovács Helvijs broky Saukants
Andrey “B1ad3” Gorodenskiy (trener) RsJanko YNk Paunović (trener)

NiP i Cloud9 mogu iznenaditi

Ova dva tima su isto kao i gorespomenute ekipe, Na’Vi i FaZe, prošli kroz niz promjena u zadnje vrijeme. Ninjas in Pyjamas su izgubili legendu Counter-Strikea, Christopher “GeT_RiGhT” Alesunda, a njegovo mjesto je zauzeo bivši igrač fnatica Simon “twist” Eliasson. Oni su se uspješno kvalificirali za ECS S8 finale i za drugi dio grupne faze ESL Pro lige, a nedavno su završili 8-mi na StarSeries turniru u Turskoj.

Cloud9 su od formiranja novog tima imali malo šansi da igraju protiv najboljih ekipa na LAN. Igrali su BLAST Pro Series Los Angeles i Arctic Invitational i nisu imali dobre nastupe na oba turnira. Pre neki dan je Tyson “TenZ” Ngo napustio tim, a Yassine “Subroza” Taoufik ga je zamijenio kao peti igrač tima.

Ninjas in Pyjamas Cloud9
Patrik f0rest Lindberg Timothy autimatic Ta
Fredrik REZ Sterner Kenneth koosta Suen
Jonas Lekr0 Olofsson Damian daps Steele
Nicolas Plopski Gonzalez Zamora Oscar mixwell Cañellas
Simon twist Eliasson Yassine Subroza Taoufik
Faruk pita Pita  (trener)  James JamezIRL Macaulay (trener)

Komentiraj

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime