Ovu nedjelju održalo se mjesečno finale CSadria Challengea za lipanj. Pet ekipa koje su sakupile najviše bodova kroz CSadria Challenge #5, #6 i #7 su se u “step-ladder” sustavu borili za prvo mjesto i vrijedne Ozone nagrade.

Uspon prema finalu

natjecanja csgo, counter natjecanja, counter-strike kupovi, domaći cs kupovi, lanovi, csgo lan

Finale je započelo mečem između aLcoa (mayki, paradox, Sharky, seronja, illu) i ekipe PTPTPTPT (SERVAY, LMX, Salted, Chango, bahate), koji su na mjesečnoj ljestvici bili pozicionirani kao 4. i 5. aLco je kroz mjesečne kupove svojim redovitim nastupima uspio uhvatiti mjesečnu završnicu unatoč nešto slabijim imenima u ekipi. To je ponajviše zasluga organiziranog sustava igre kojeg je posložio “stari lisac” paradox – strpljivi i pasivni T sideovi uz mnogo fakeova protiv PTPTPTPT-a nisu bili toliko efikasni koliko u nekim prošlim kupovima, ali su pokazali rezolutnost na CT strani unatoč velikom deficitu iz prvog halfa. Na njihovu žalost, individualni skill hrvatsko-slovenskog miksa predvođenog SERVAYem im je bio prevelik te je meč završio 16:14 za PTPTPTPT.

Slovenci su potom išli u G meč protiv ekipe Top2, koja je igrala u sastavu NyX, st0Le, revyy, tinko, rbfurious. Igrao se cache, a unatoč velikoj prednosti koju je Top2 ostvario na svojoj T strani (13:2), meč nisu uspjeli brzo zaključiti. PTPTPTPT se vratio u meč, imali su dvije serije od 5 i 6 rundi, no Top2 je uspio ostvariti potrebne 3 runde i zaklučiti meč 16:13.

Posljednja prepreka na putu do finala bio im je INTOX, koji je u tjednim kupovima skupio 105 bodova. Tim koji već mjesecima vidimo u sličnim kombinacijama na Adria natjecanjima predvođena je k1dom, ali nisu imali najsjajniji start u meču. Slično kao i protiv PTPTPT-a, Top2 je u prvom poluvremenu skupio veliku prednost, a kada se INTOX probudio, već je bilo prekasno. Top2 pobjeđuje rezultatom 16:14 na Mirageu.

A na vrhu – bGods

ozone, ozone mice, ozone neon 3k, faceit ozone, csgo ozone, csadria challenge, csadria ozone

Top2 je izborio BO3 finale s bGodsima (potbob/rade, maden, gigi, artie, lifeline, nrKK) te su u teoriji trebali biti dostojna opozicija crnogorskoj ekipi koja je neporažena u prošla dva mjeseca. Svi igrači Top2 ekipe su trenutno na popisu za hrvatsku reprezentaciji, a osim eventualno tinka, smatrani su i jakim aimerima i individualnim igračima. Ukoliko se poneke stvari poklope, trebali bi biti konkurentni Crnogorcima – koji jesu solidni, ali također nemaju ni neki veći internacionalni renome ni uspjehe.

No na serveru je ispričana druga priča. Osim NyXa, koji je u ovom finalu pokazao da ima potencijal u AWP roli, top2 je izgledao blijedo i neorganizirano. Na prvoj mapi, mirageu, bGodsi nisu izgledali nešto posebno impresivno, ali su jednostavnom igrom i teamplayem većinu mape imali solidnu prednost. Makar je mapa završila samo 16:14 u korist Crnogoraca, rezultat ne priča cijelu priču – meč nije bio toliko napet.

Na drugoj mapi – Cacheu, Top2 je pokazao zapravo koliko je inferioran crnogorskoj ekipi. Nakon lošeg starta brzo je krenulo “force buyanje do smrti”, AWP je prošao ruke svakog igrača ekipe, a u cijeloj mapi Top2 je u možda pet imao full buy na svim igračima. Takva igra možda može proći protiv inferiornijih igrača i ekipa poput PTPTPTPT-a, no protiv bGodsa nije bilo šanse. Rade i ekipa kažnjavali su force buyeve i pusheve sa strpljenjem i timskom igrom – a čak i kada bi neki igrač Top2-a našao 50-50 duel – LIFELINE i gigi bi riješili st0Lu i furiousa individualnim skillom.

Rezultatom 2:0 bGodsi su osvojili i drugi mjesec CSadria Challengea, još lakše nego u prošlom mjesecu protiv BAITa (mariuchii, m4niac, hr_luka, NyX, rbfurious). Za nagradu su dobili pet Ozone Gaming Neon 3K miševa, vrijednosti preko 150€, koji su već na putu prema Podgorici. Čestitke!

Hoće li bogovi pasti?

Ako gledamo rezultate prošla dva mjeseca, bGodsi su definitivno odabrali dobro ime za svoj tim – oni su bogovi CSadria Challengea. U 2 mjeseca su neporaženi, a većina mečeva je bila izrazito jednostrana. Hoće li se sljedeći mjesec pojaviti dostojan protivnik?

Prijave za sljedeći kup su otvorene – LINK. Više detalja o kupu i nagradama očekujte ubrzo.

1 KOMENTAR

Komentiraj

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime