Valve je izdao update i učinio CS:GO free-to-play naslovom, a stigao je i Danger Zone, novi battle royale mod za 18 ili 16 igrača. Što besplatan CS:GO i Danger Zone znače za one koji su igru kupili i igraju je godinama?

Besplatan CS:GO

Najveće promjene u povijesti igre stigle su u CS:GO. Prvi puta od 21.8.2012. Counter-Strike: Global Offensive je potpuno besplatan. Novim igračima će u igri biti dostupni svi modovi, ali tek limitirani dropovi i itemi. Ako se pribojavate da će besplatan CS:GO privući cheater i drugi šljam, koji će nakon bana samo napraviti novi account, ne brinite. Postojeći igrači ne bi trebali značajno osjetiti promjene. Tako će svi oni s Prime Statusom igrati protiv drugih igrača s istim statusom. Prime Status moći će se dobiti na Rank 21 i autentifikacijom broja telefona u Steamu ili kupnjom upgradea u igri. Svi oni koji su kupili igru, a nisu imali Prime Status, dobili su ga automatski.

CSGO besplatan

CS:GO Danger Zone

Danger Zone je novi battle royale mod u CS:GO-u koji će se igrati na Blacksite mapi s 18 igrača za timove, odnosno 16 za solo. Princip je nešto drugačiji nego u ostalim battle royale igrama koje smo imali prilike igrati u posljednje dvije godine. Tako će u Danger Zoneu igrači sami birati lokaciju gdje će početi meč. Početne lokacije bit će vidljive i ostalim igračima. Svaki igrač imat će tablet s kojim će moći pratiti protivnike na mapi te imati limitirani buy access. Nema ni zone koja smanjuje prostor za igru, već je Blacksite podijeljen u zone koje će biti nasumično bombardirane. Kao i u drugim battle royale igrama počinjete bez oružja koje ćete moći pronaći na mapi ili kupiti prikupljenim novcem, koji se također nalazi na mapi, a možete ga zaraditi rješavanjem misija ili lootanjem sefova. Danger Zone CSGO

Što to sve znači?

Bilo je vrijeme za neke velike promjene u CS:GO-u. Valve je toga svjestan i pronašao je način da igri udahne novi život, privuče nove igrače, a samim time i publiku. Besplatan CS:GO znači da će sada igra biti dostupna u praktički svim igraonicama, što je posebno važno za mnoge azijske zemlje u kojima igrači preferiraju odlazak u igraonice umjesto igranja kod kuće. Također, nove promjene i battle royale mod će privući i nove streamere i gledatelje na Twitchu te tako dodatno širiti evanđelje po kanteru.

Za one više natjecateljski nastrojene koji već grindaju FACEIT ništa se neće promijeniti. Nitko normalan nije ni očekivao da Valve popravi Matchmaking. Ovako će ta opcija ostati za casual igrače i one koji su tek počeli igrati. Dio njih će ubrzo završiti i na drugim platformama za igranje. Kada je Danger Zone u pitanju ostaje nam vidjeti koliko će se Valve baviti modom. Međutim, ako vam se ne sviđa, jednostavno ga zaobiđite. Kada govorimo o globalnom esportu, ove promjene ni na koji način ne bi trebale negativno utjecati na igru već privući još više gledatelja i igrača. Update dolazi u pravo vrijeme, svega par mjeseci prije IEM Katowice majora.

1 KOMENTAR

Komentiraj

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime