Najbolja CS:GO ekipa na svijetu Astralis, nakon kratke je pauze i poraza u finalu iBUYPOWER Mastersa nastavila dominaciju i osvojila IEM Katowice Major. Treći je to Major za dansku ekipu čime su izjednačili rekord Fnatica.

Nastavlja se era Astralisa

NiP na početku CS:GO-a, zatim nezaboravni Fnatic i ludi Brazilci iz Luminosityja/SK Gaminga, svi su oni u određenim erama vladali CS:GO-om, ali nitko kao Astralis. Ekipa koja je osvojila 10 turnira u 2018., tome dodala Intel Grand Slam, osvojila je i prvi Major 2019. godine i to s jednom izgubljenom mapom. Toliko je dominantan Astralis.

IEM Katowice Astralis

U New Legends Stageu tek su s Renegadesom odigrali 2-1, ali i dalje sa savršenim omjerom i  najboljom razlikom u rundama osvojili prvo mjesto prije ulaska u playoff. NiP i MIBR bili su blizu da uzmu barem mapu Dancima, ali to se na kraju nije dogodilo. U finalu je finski ENCE bio potpuno nemoćan. Na Trainu koja im je daleko najbolja mapa, a ujedno jedna od najlošijih Astralisa izgubili su 16-11, a na Infernu nisu imali što tražiti.

Astralis era se nastavlja.

MVP nagradu je dobio Emil “Magisk” Reif, u teškoj konkurenciji među svojim suigračima, ali potpuno zasluženo.

Nevjerojatni ENCE nemoćan u finalu

Finski ENCE napravio je pravo čudo u poljskim Katowicama. Plasirali su se kroz europske kvalifikacije i kroz New Challengers Stage prošli s 3-1. Jedini poraz nanio im je sjajni Renegades. Ista ih je ekipa porazila i u idućoj fazi natjecanja, a zatim su izgubili i od HellRaisersa i činilo se kako će tu ENCE priča završiti. Zatim su nadigrali BIG, G2 Esports i Avangar te tako prošli u playoff.

ENCE IEM Katowice Major

Ni Liquid i Na’Vi nisu mogli zaustaviti ENCE, koji se potpuno neočekivano plasirao u finale IEM Katowice Majora i tako pokvario Pick’Em milijunima igrača. Na sreću, Astralis je bio prejak pa su Diamond Coinovi ipak ostali dostižni.

ENCE je pokazao sjajnu igru i trenutnoj meti, ali nisu prva ekipa koja je iznenadila na Majoru, a većine takvih se ubrzo vrate osrednjim rezultatima. Nadamo se da ENCE neće završiti na isti način.

1 KOMENTAR

Komentiraj

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime