Danski Astralis u finalu IEM Chicago nadigrao je Liquid 3-0 i tako još jednom potvrdio status najbolje ekipe na svijetu. Nagradu za najboljeg igrača turnira dobio je Nicolai “device” Reedtz, AWP danske ekipe.

IEM Chicago šesta velika titula Astralisa u 2018.

Astralis je osvajanje IEM Chicaga nastavio dominaciju na svjetskoj CS:GO sceni. Danska ekipe na turniru je izgubila samo jedan meč i to onaj od FaZe Clana u razigravanju skupine A. Nije Astralis bio dominantan kao na nekim turnirima ranije ove godine, ali i to je bilo više nego dovoljno za osvajanje titule.

U finalu su za novi veliki uspjeh i 100 tisuća dolara nadigrali američki Liquid s 3-0 (Mirage 16-14, Nuke 16-7, Inferno 16-4). Liquid je do finala došao nakon osvajanja drugog mjesta u skupini B. U playoffu su izbacili LDLC i FaZe Clan s rezultatom 2-1 i tako kući poslali jedinu ekipu koja je porazila Astralis u finalu. Međutim, još jednom se Astralis pokazao kao prejak protivnik i nakon što je Liquid izgubio Miarge, bilo je potpuno jasno da Astralis osvaja titulu.

Najveće neugodno iznenađenje je rano ispadanje ekipa Na’Vi, koja je izgubila od eUniteda, a zatim i od BIG-a i tako napustila IEM Chicago nakon samo dva odigrana meča. Sve to nakon što su samo desetak dana prije osvojili BLAST Pro Series: Copenhagen 2018.

Najboljim igračem turnira proglašen je Nicolai “device” Reedtz, koji je odigrao još jedan konstantan i kvalitetan turnir, iako se među igračima Astralisa nitko nije previše izdvajao.

device Astralis

1 KOMENTAR

Komentiraj

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime