Danski Astralis je potvrdio titulu najbolje ekipe na svijetu osvojivši BLAST Pro Series. Daleko najveći otpor pružio im je MiBR u finalu, koje se činilo da će biti lak posao za Astralis.

BLAST Pro series jedinstven turnir

BLAST Pro Series je jedinstven turnir na CS:GO sceni, ali i u esportu općenito. Neosporno se radi o velikom šou, koji bi bio značajno bolji da se ne preklapa s još jednim velikim turnirom – ESL One New York. Format natjecanja bez klasičnog playoffa, simultani mečevi, showmatch i općenito trajanje natjecanja koje zbog formata traje dva dana i završava u subotu umjesto u nedjelju donose zanimljivu alternativu “klasičnim” turnirima. BLAST bi bio bolji i da je konkurencija bila jača.

Prije godinu dana ne bi se mogli žaliti na timove koji su proteklih dana pucali u Turskoj. Međutim, Virtus.pro danas nije u elitnom društvo, Cloud9 je u strmoglavoj silaznoj putanji, a NiP i MiBR se muče pronaći staru formu. Space Soldiers su s druge strane dobili priliku igrati pred domaćom publikom i propustili napraviti dobar rezultat protiv traljavih velikih imena.

BLAST Pro Series
HLTV.org

MiBR pružio odličan otpor Astralisu

Astralis je osigurao mjestu i finalu s pet pobjeda u Bo1 mečevima u kojima su izgubili samo 34 runde. MiBR nije bio tako klinički dobar, ali na kraju su tri pobjede, remi s NiP-om i poraz od Astralisa bili dovoljni za drugo mjesto. Finale je počelo jednostrano. Astralis je pregazio brazilsku ekipu sa 16-3 na Trainu. Overpass je krenuo u sličnom smjeru. Danci su otvorili bolje, ali izdržljivi MiBR nas je podsjetio na stare dane kada su grindali protivnike nevjerojatnim preokretima. Nakon 10-5 u prvom halfu MiBR se vraća u finale pobjedom od 16-4.

Inferno kao decider je bio izjednačen do samog kraja. Većina mape je djelovala kao da gledamo overtime. Međutim, Astralis je bio mirniji i na T strani uspijevaju zatvoriti meč i uzeti glavnu nagradu od 100 tisuća dolara.

Odigran je i showmatch u kojem je NiP odabrao igrati protiv Space Soldiersa. Pravila su jednostavna: igra se aim mapa 1v1 s pet različitih oružja, po jednog za svakog igrača u ekipi. NiP je bio uvjerljiv i samo je dennis izgubio protiv XANTERASA na kalašu. NiP je tako zaradio dodatnih 20 tisuća dolara.

Nagradu za najboljeg igrača turnira dobio je Nicolai “device” Reedtz, koji je odigrao fenomenalno finale. Druga je to MVP nagrada u kratkom periodu nakon što je proglašen i najbolje igračem FACEIT Majora u Londonu.

Astralis potvrdio da je najbolja ekipa na svijetu

MiBR je dokazao da se protiv Astralisa itekako može igrati. Međutim, dvije mape su mogle otići na bilo koju stranu, dok je Astralis na Trainu bio uvjerljiv. Nakon jednostranog finala FACEIT Majora vraćamo se dobroj staroj tradiciji da je u finalima sve moguće.

Komentiraj

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime