Danski Astralis je u finalu FACEIT Major: London pregazio Na’Vi i osvojio novu titulu pobjednika majora. Iako je Astralis igrao klinički dobar CS, slaba je to utjeha za brojne gledatelje koji su razočarani kompletnim playoffom u Londonu.

Astralis potvrdio status najboljeg tima na svijetu

Mnogi su željeli vidjeti Na’Vi kako napokon osvaja major, ali Astralis to nije dopustio. Nažalost, nije bilo ni blizu. U finale je Na’Vi stigao s trojicom igrača među najboljih pet na turniru. Kao i dosad, predvodio ih je Oleksandr “s1mple” Kostyliev, koji će finale odigrati daleko ispod onoga na što nas je navikao. Astralis je odabrao Nuke i potrgao Na’Vi sa 16-6. Nije bilo bolje niti na mapi ukrajinske ekipe koja je otišla u korist Astralisa rezultatom 16-9. Drugi je to major za dansku organizaciju nakon što su osvojili ELEAGUE Major: Atlanta prošle godine.

Ekspresno je završio FACEIT Major, turnir na kojem je u doigravanju samo jedan meč otišao na treću mapu i to onaj četvrtfinalni između Liquida i HellRaisersa. Bez obzira na zadovoljstvo gledatelja Astralis je potvrdio kako je u ovom trenutku najbolja ekipa svijeta. Jedini poraz na turniru nanijeo im je upravo Liquid u bo1 meču na Infernu.

Place USD Seed Team
 1. $500,000 IEM Katowice Major 2019
Legend Status
 Astralis
 2. $150,000 IEM Katowice Major 2019
Legend Status
 Natus Vincere
 3.-4. $70,000 IEM Katowice Major 2019
Legend Status
 MIBR
Team Liquid

Nicolai “device” Reedtz najbolji igrač turnira

Kada bi Na’Vi došao do finala to je obično značilo da će bez obzira na ishod meča s1mple biti najbolji igrač turnira. Ovoga puta to nije bio slučaj. Igračem turnira proglašen je AWP Astralisa Nicolai “device” Reedtz. Nagrada deviceu stiže nakon vrlo teškog perioda zbog narušenog zdravlja, koji je počeo krajem 2017. Device ima sindrom iritabilnog crijeva uzrokovan stresom. Danac je morao promijeniti životne navike kako bi se nosio s bolešću jer konačnog lijeka nažalost nema. Ako je ikada i bilo sumnje, device je ponovo potvrdio kakva je klasa, na AWP-u, ali i bez njega.

s1mple major

Na’Vi ponovo izgubio 2-0 u finalu

Prije tri godine na DreamHack Open Cluj-Napoca 2015 Na’Vi je u finalu izgubio 2-0 od Envyja, NBK- i društvo bili su prejaki. Pola godine kasnije na MLG Major Championship: Columbus 2016 istim je rezultatom Na’Vi izgubio od Luminosityja. Sinoć je u Londonu bio bolji Astralis.

Astralis zna igrati protiv s1mplea. Ponovo je timski rad i kolektiv nadigrao nevjerojatnog pojedinca, vjerojatno najboljeg igrača na svijetu. Završetak majora znači i novi shuffle. Kreću pripreme za sljedeći major IEM Katowice, koji će početi sredinom veljače. Legend status su osigurali Astralis, Na’Vi, MiBR, Liquid, compLexity, BIG, HellRaisers i FaZe. Challenger status imaju NiP, Fnatic, Vega, Cloud9 i TyLoo.

3 KOMENTARI

Komentiraj

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime