Najbolja CS:GO ekipa na svijetu osvojila je finale osme sezone ESL Pro League te time i Intel Grand Slam što im je donijelo ukupno 1,250.000 dolara. Astralis je tako u ovoj kalendarskoj godini osvojio više od tri milijuna dolara.

Astralis nastavio dominaciju

Nevjerojatni Danci 2018. počeli su loše, na ELEAGUE: Boston Majoru nisu se plasirali među najboljih osam. Međutim, svega nekoliko mjeseci kasnije osvojit će DreamHack Masters Marseille i započeti novu eru u esportu, eru Astralisa. Otad je Astralis osvojio osam turnira od kojih su četiri pripadala Intel Grand Slam seriji.

Astralis je osvajanjem ESL Pro League S8 u danskoj Odense postao prva ekipa u povijesti koja je u 10 premijernih eventa DreamHack Mastersa i ESL-a osvojila čak četiri (DreamHack Masters Marseille, ESL Pro League S7, IEM Chicago, ESL Pro League S8) te tako osigurala milijun dolara kojih ide direktno igračima.

U finalu ESL Pro League Astralis nadigrao Team Liquid

Astralis je do finala osme sezone ESL Pro League izgubio samo jednu mapu i to Mirage protiv HellRaisersa u grupnoj fazi natjecanja. Mjesto u polufinalu su osigurali pobijedivši upravo Team Liquid s 2-0. Američke ekipa je zbog tog poraza morala težim putem do finala. Na’Vi ih je dočekao u četvrtfinalu, a zatim i MIBR u polufinalu, ali Liquid je u oba meča uvjerljivo slavio s 2-0. Astralis je u polufinalu bio bolji od mousesportsa, nakon napetih 16-12 na Mirageu, Danci su izdominirali na Infernu 16-5.

Po peti put ove godine, Astralis je u finalu velikog natjecanja nadigrao Team Liquid. Čini se kao da je to priča koju smo pratili već bezbroj puta. I ovoga puta ishod je bio isti. U Bo5 seriji gledali smo četiri zanimljive mape. Prvo je Liquid slavio na Trainu 16-8. Astralis se vraća na Mirageu sa 16-11 te prelazi u vodstvo nakon pobjede na Infernu istim rezultatom. Posljednja i odlučujuća mapa bila je Dust 2 na kojoj je Astralis bez većih problema slavio 16-10 te pred domaćom publikom osvojio osmu sezonu ESL Pro League i Intel Grand Slam. Igrači su bili vrlo emotivni, što je potpuno razumljivo jer su upravo proživjeli vlastite snove pred domaćom publikom.

Komentiraj

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime