Foto: DreamHack/Flickr
Danski Astralis kliničkim je CS-om osvojio DreamHack Masters Marseille nadigravši u finalu Na’Vi rezultatom 2-0. Bio je to nastavak odlične forme Astralisa, ali i Oleksandra “s1mplea” Kostylieva koji je dokazao kako je u ovom trenutku najbolji igrač na svijetu.

Astralis osvojio novu titulu nakon pauze od godinu dana

Na turniru kojem je sudjelovalo 12 od 15 najboljih ekipa na svijetu, Astralis je pomeo konkurenciju izgubivši samo jednu mapu i to protiv Liquida u grupnoj fazi. Tada je na Mirageu bilo 16-14 za američku ekipu, a onda su Danci nastavili u svom ritmu i s dvaput po 16-3 osigurali doigravanje. Na putu do titule kući su s 2-0 poslali FaZe, Fnatic i na kraju u samom finalu i Na’Vi. Astralisu je to prva titula nakon IEM Katowice u ožujku prošle godine.

Iako finale DreamHack Mastersa u Marseilleu nije donijelo rezultatsku napetost kakvu smo priželjkivali, cijeli turnir ćemo pamtiti po nevjerojatno preciznoj igri Astralisa.

Nuke – Astralis vs. Na’Vi 16:4

Finale je počelo na Astralisovom odabiru Nuke. Astralis je na CT strani ubrzo vodio 5-0 iako su neke runde mogle otići na bilo koju stranu. Tada slijedi reset Na’Vija, a ista situacija će se do kraja halfa još jednom ponoviti. Strane se mijenjaju na 13-2, Astralis uzima i drugu pištoljku i ubrzo nakon toga zatvara meč 16-4. U 20 odigranih rundi u kojima je njegova ekipa osvojila samo četiri, svemogući s1mple napravio je 20 fragova s ratingom 1.48. Naravno, u trenutku kada praktički cijeli Astralis igra odlično, koordinirano i njihove zvijezde pogađaju, to ne može biti dovoljno.

Inferno – Na’Vi vs. Astralis 16:11

Na Infernu smo gledali nešto uzbudljiviji meč. Bez obzira na dobro otvaranje Na’Vija, half ponovo odlazi na stranu Astralisa 9-6. Ukrajinska ekipa će se vratiti na 9-9, ali tada Astralis prebacuje u brzinu više i do kraja meča prepušta samo dvije runde. Iako ovoga puta nije bio najbolji igrač na serveru, s1mple je ponovo odigrao odličan meč i bio ključni igrač svoje ekipe.

 

s1mple bez obzira na poraz najbolji igrač turnira

Nagradu za najboljeg igrača finala dobio je Lukas “gla1ve” Rossander, koji je zaista odigrao odlično i u najvažnijim trenucima dobivao 1vx situacije te tako držao svoju ekipu u prednosti.

Međutim, za najboljeg igrača turnira od strane HLTV-a proglašen je s1mple (10 mapa – 1.52), koji je tako po drugi put dobio prestižnu nagradu iako je njegova ekipa u finalu izgubila. Podsjetimo, isto se dogodilo krajem veljače kada je Na’Vi u finalu StarSeries i-Leaguea izgubio od mousesportsa.

DreamHack Masters nam je dao bolji uvid u trenutni poredak timova. Astralis je svoju odličnu formu s online natjecanja prebacio na LAN i nastave li tako ubrzo bi mogli postati najbolja ekipa na svijetu, iako mnogi već sad tvrde da igraju najbolji CS. Što se igrača tiče, s1mple je u ovoj godini dvije stepenice iznad svih.

4 KOMENTARI

Komentiraj

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime