Danska ekipa potvrdila je odličnu formu i učvrstila poziciju najboljeg tima na svijetu osvajanjem ESL Pro League Season 7 Finalsa. U zanimljivom Astralis je pobijedio Liquid rezultatom 3-1.

Astralis do druge titule u samo mjesec dana

Manje od mjesec dana prošlo je otkad je Astralis osvojio DreamHack Masters Marseille te pokazao kako u ponovo spremni za velike rezultate. Na novu titulu nije trebalo čekati dugo. Odličnom igrom uz samo jednu izgubljenu mapu, Astralis je osvojio ESL Pro League Season 7 Finals koji se održao od 15. do 20.5. u Verizon Theatreu u Dallasu.

Danci su kroz skupinu B prošli neokrznuto. Niti SK Gaming ni Liquid im nisu uspjeli uzeti mapu, a trend se nastavio u doigravanju gdje su u polufinalu potpuno deklasirali FaZe Clan sa 16-3 na Mirageu i 16-6 na Infernu.

Astralis je odlično otvorio i finale protiv Liquida sa 16-1 na Dust2. Međutim, nakon toga gledali smo iznimno napeto finale. Astralis je slavio i na Nukeu sa 16-14, a Liquid se istim rezultatom vratio u meč na Mirageu. Konačni rezultat je sa 16-12 postavio Astralis na Infernu. Igračem turnira proglašen je Peter “dupreeh” Rassmussen. 25-godišnjak je na 10 od 11 mapa imao veći prosječan rating od 1. U pet od devet kategorija je među pet najboljih igrača na turniru. Inače, najviši prosječni rating od 1.35 imao je Nikola “NiKo” Kovač iz FaZe Clana.

NiKin suigrač iz tima, Håvard “rain” Nygaard, je izgleda najveći gubitnik finala. Rain je hrabro na Twitteru objavio kako će pojesti cigaretu ako Liquid uzme mapu u finalu. Liquid je uzeo mapu, a rain održao svoju riječ i progutao cigaretu.

1 KOMENTAR

Komentiraj

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime