Prije nekoliko dana je na Twitteru osvanula informacija da je kapetan regionalne ekipe BLUEJAYS, Petar “HOLMES” Dimitrijević napustio kormilo tima te da će umjesto njega ulogu in-game leadera preuzeti mladi Nemanja “sarenii” Šarenac.

Podsjetimo, početkom lipnja ekipu je napustio upravo Nemanja “sarenii” Šarenac, a umjesto njega stigao je Filip “aVN” Belojica. Izmjena igrača u ekipi očito nije podigla razinu igre, a kako bismo vam osigurali kvalitetniji uvid oko promjena u ekipi popričali smo s Petrom oko trenutne situacije.

Unatoč sjajnim rezultatima u ESEA Advanced ligi i GoodGame League kvalifikacija te osvajanju CSadria Clan Championshipa, iznenadili ste scenu s izmjenom u ekipi. Koji je bio glavni razlog mijenjanja šarenog za aVN-a?

HOLMES: “Kada govorimo o šarenom, govorimo o veoma talentiranom, ali i neiskusnom igraču, što čak i ne bi bio problem da je on kontinuirano radio na sebi i pokušao ubrzati taj proces stjecanja iskustva. Mislim da odgledati dva POV demoa za dva mjeseca nije oličenje profesionalizma, pogotovo ako je u pitanju igrač s najmanje iskustva u timu. Također, bilo se teško boriti s njegovim rasporedom spavanja gdje je često dolazio nespreman na trening. Smatram da ići na spavanje u 5-6-7 ujutro, a buditi se 30 minuta prije treninga također nije nešto što odlikuje jednog profesionalca.

U međuvremenu se otvorila šansa da uzmemo aVN-a kojem je projekt sa Endpointom propao, tako da smo se većinski u timu složili za ovu promjenu. Moram napomenuti da smo više puta u razgovorima već probali da skrenemo pažnju šarenom da se treba više truditi, ali nije bilo pomaka na nivou radne navike. Isto tako, za taj potez se ne bismo odlučili da se kod njega primijetilo da želi što prije nadomjestiti neiskustvo koje nam je u nekim slučajevima i gubilo mečeve.

Opet kažem, sareni je sjajan momak s vjerojatno najpozitivnijim pristupom od svih nas – što god da bih ja prozvao in-game on je to uvijek pratio, bez bilo kakvog komentara. Iskreno mi je bilo veoma teško kada smo se odlučili na ovaj potez, baš zbog svih kvaliteta koje šareni posjeduje, ali sam želio najbolju verziju njega i znao sam da ako mu popustimo na tim stvarima tada, neće ih uzeti za ozbiljno dalje u karijeri.”

Iz vanjske perspektive se činilo da vam sjajno ide – nanizali ste nekoliko izvrsnih rezultata, a sve je kulminiralo plasmanom u zatvorene kvalifikacije za ESL One New York. Kako je došlo do ove promjene, zašto napuštaš ekipu?

HOLMES: “Nakon MDL relegation turnira je došao trenutak za podvlačenje crte da vidimo što smo uradili u prethodnom periodu u smislu napretka, pristupa, zalaganja itd. Sve to je bilo u cilju kako bismo procijenili idemo li u dobrom smjeru. Iako smo u posljednje vrijeme imali lošije rezultate nego sto bi se to očekivalo, nije bilo razloga za paniku zbog samih rezultata. Primijetio sam da su se problemi nagomilali: disciplina je oslabila, ne pratimo plan, imamo negativan pristup u igri, sve nam smeta, zaboravljamo taktike, zaboravljamo smokove – sve ukazuje da idemo nizbrdo.

Mislim da bi najbolji primjer bio mapa Inferno koja nam je bila najjača, a koju smo počeli gubiti od svih i to uvjerljivo. Tu bih preuzeo na sebe odgovornost jer sam podlegao pritisku suigrača da igramo “slobodniji” kanter bez konkretnog plana, nego samo po adaptiramo događanjima na mapi.

Smatram da to nije bilo moguće zbog naše loše komunikacije i nisam smio da dozvolim gdje je trebalo da insistiram na onome što nam je do tada činilo Inferno jakim, a to je konkretan plan za svaku rundu – ne fiksne stvari, već što opterećujemo, gdje pravimo prostor (naravno u idealnim uvjetima, a ako se dogodi nešto van plana da se adaptiramo).

U tom dijelu također dolazi na red i napredak jednog od suigrača koji je tijekom 6 mjeseci igranja imao veoma negativan pristup i njega prepoznajem kao najveći problem za dalji napredak tj. njegov destruktivan stav.

Nakon 6 mjeseci igre jednostavno nisam našao dovoljno napretka u tim segmentima i iznio sam prijedlog da zamijenimo njega. Uvjetovao sam da ako to ne napravimo ja neću moći biti kapetan ekipe zbog nediscipline, neprofesionalnog pristupa i cjelokupne destruktivnosti tog suigrača po moj koncept igranja i pravljenja strukture. Oni su se odlučili da zadrže njega i ja im želim sreću u daljem radu.

Jedina zamjerka koju imam je što sam tek na sastanku sa menadžmentom organizacije saznao da se suigračima ne sviđa način na koji vodim, da žele više “puggy” stil igre, te da koriste manje smokova, fleševa itd.

Pored mog inzistiranja da slobodno ukažu na primjedbe, sugestije ili bilo koju od stvari za koje misle da loše radim i da ćemo to uvijek da ispratimo (čak smo i pred MDL relegation imali razgovor gdje se potenciralo na tome da su moji callovi u većini slučajeva dobri, ali da mi to loše izvedemo unutar igre.”

Koliko je ova situacija utjecala na tvoje samopouzdanje i kakvi su ti planovi za budućnost?

HOLMES: “Plan je da radim još više i da igram Counter-Strike za sebe, s obzirom na to da proteklih nekih dobrih 10 mjeseci rijetko bih odigrao neki pug – sve se svodilo na DM, demoe, pravljenje planova u vezi naše igre, pa čak i coaching dio.

Mislim da u ovakvim okolnostima imate malo prostora za grešku i nitko vas ne pita da li kao IGL imate dovoljno fokusa na svoju igru – posebno u ovim uvjetima gdje sam morao da radim micromanagement nad igračima, da ponavljam taktike na mečevima jer su se zaboravljale, ostavljao bih za sebe uvijek slabije puške, zvijezdama u timu bacao jače, na pištolj rundama sam uvijek kupovao bombe, ulazio na sajtove prvi itd. Sve stvari koje na prvi pogled zvuče pomalo i nebulozno, ali su realnost kada želite iz tima i suigrača da izvučete najbolje i osigurate im najbolje uvjete. 

Trenutno igram FPL challenger i razmatram ponude za ekipe, pa ću u narednih nekoliko dana i donijeti odluku.”

BLUEJAYS će od danas predstavljati ova petorka:

RsDimitrije “DiMKE” Veljković
RsFilip “aVN” Belojica
Pavle “Maden” Bošković
Miloš “dEE” Marčeta
Nemanja “sarenii” Šarenac (IGL)

 

1 KOMENTAR

Komentiraj

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime