U nedavnom intervjuu za HLTV.org, CEO CR4ZYja, Antonio Meić, govorio je o financijskom stanju organizacije, kao i dugovima prema bivšim igračima, uključujući Anel “NENO” Cekovića, Đorđe “DJOXiC” Niciforovića i Darko “soLo” Mitića.
Cijeli intervju koji je uradio naš bivši editor, Zvonimir “Professeur” Burazin možete pogledati ovdje.

CR4ZY su dugovali sumu od 20.000€ bivšim igračima

Nakon nedavnih kontroverzi o NiPu i drugim organizacijama, Antonio je odlučio javno istupiti i pričati o dugovima organizacije i izviniti se bivšim igračima zbog kašnjenja u plaćanju. Prijelaz s organizatora turnira u mobilne igre u esports organizaciju nije prošao glatko jer je organizacija izgubila podršku svojih investitora i 90% svog prihoda. Tijekom ove krize CR4ZY (još uvijek Valiance u to vrijeme) bio je primoran koristiti nagradni novac od turnira da pokrije ostale dugove organizacije.

HLTV.org

Antonio je izjavio da su, nakon razgovora s investitorima, svi dugovi igračima isplaćeni i ovom prilikom im se zahvalio na dobroj suradnji i strpljenju.

Troškovi oko organizacije i potencijalna franšizna liga

Na pitanje o potrebnom godišnjem budžetu za održavanje manje esport organizacije, Meić je izjavio sljedeće:

Koliko novca trebaš? Recimo da se želite natjecati u Counter-Strikeu, a mogu samo govoriti o percepciji koja dolazi iz jugoistočne Europe, Adria/Balkanski region, potrebno vam je 500.000-700.000 eura godišnje kao budžet. Podijelite to s 12 i dobit ćete procjenu onoga što je najmanje potrebno mjesečno za organizaciju koja ima tim, trenera, menadžera, content tim s dvije ili tri osobe, i marketing menadžera, jer na kraju, kad pogledate sadržaj koji sada radimo, netko treba razmišljati o tome, organizirati ga i vidimo koliko je to naporno, ali ipak, mi to pokušavamo nekako ostvariti.

HLTV.org

CEO organizacije osvrnuo se i na potencijalne ponude za otkup tima u budućnosti, i rekao da on neće biti prepreka za uspjeh svojih igrača, te ako se istinska ponuda pojavi, on bi dozvolio igračima da napreduju u karijeri i prate svoje snove.

Na kraj intervjua, Antonio je govorio o glasinama o franšiznoj ligi za Counter-Strike koju planira uraditi ESL. Franšizna liga tražila bi od timova da kupuju svoja mjesta, a liga ne bi uključivala proces ispadanja i kvalifikacija. Ubrzo nakon intervjua, brojna istaknuta lica scene kao neL i DeKay  su demantirale glasine, i izjavili da takva liga se ne treba očekivati u skoroj budućnosti.

Komentiraj

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime