BLAST Pro Series Moskva je bio turnir gdje su ekipe iz regiona dominirale, a finale između forZea i AVANGARa je dobio tim iz Kazakhstana.

Round-robin faza

MIBR je nakon više od dva mjeseca konačno igrao s cijelim timom te je Vito “kNgV-” Giuseppe napravio svoj debi za Brazilsku ekipu. NiP su pokazali znake života, dok je Danylo “Zeus” Teslenko završio karijeru na zadnjem mjestu, nakon sto Na’Vi nisu uspjeli pobijediti ni jedan meč. ENCE i Miikka “suNny” Kemppi nisu imali bas najbolji prvi nastup, ali za tim koji je nedavno promijenio in-game lidera nije se puno ni očekivalo. AVANGAR su dokazali svima da je  Dauren “AdreN” Kystaubayev bio ta potrebna promjena za tim, dok se forZe odličnom igrom opravdao za loš nastup na Majoru.

 

s1mple
HLTV.org

MIBR su pobijedili forZe i Na’Vi dok su protiv ENCEa i NiP-a odigrali nerešeno. Njihov jedini poraz je došao od strane AVANGARa, šampione turnira. ENCE su porazili NiP, a protiv Na’Vi-ja su završili 15-15. Poraze su pretrpjeli od ostalih CIS ekipa, AVANGAR i forZe. Na’Vi su izgubili od svih ekipa osim ENCE-a, a izgubili su i stand-off 1v1 meč protiv NiP-a.

AVANGAR dobio forZe u finalu, Jame je MVP

Dzhami “Jame” Ali je prvu mapu finala, Overpass završio s trideset killa, dok je drugi igrač na tabeli, Sanjar “SANJI” Kuliev imao samo devetnaest. Mapa je na početku bila neizvjesna, ali nakon 7-3 vodstva za forZe, AVANGAR je uzeo sljedeće devet runde i preokrenuo igri 12-7 u njihovu korist. forZe nisu mogli učiniti ništa proti Jamea, i je prva mapa otišla u korist AVANGARa. Bogdan “xsepower” Chernikov i ekipa su tijekom cijele druge mape bili u prednosti te su AVANGAR uspjeli osigurati samo 12 rundi pre nego sto se finale uputilo u treću mapu.

AVANGAR
HLTV.org

Treća mapa je bila Dust2, i AVANGAR su vodili 6-0 pre nego sto je forZe uspjeo uzeti rundu. Nakon toga su AVANGAR uzvratili s još tri, a prvo poluvrijeme je završilo s 11-4 rezultatom za AVANGAR. Napori za comeback od strane forZea su bili bezuspješni i Kazahstanci su postali šampioni BLAST Pro Seriesa u Moskvi.

Jame je izvrstnim performansom tijekom cijelog turnira zasluženo osvojio MVP, a nagradu je dobio nakon sto je imao sljedeće statistike:

Jame
HLTV.org

Pozicije na koje su ova šest tima završili BLAST Pro turnir možete vidjeti u nastavku:

1. AVANGAR – $125.000
2. forZe – $50.000
3. Ninjas in Pyjamas – $45.000 ($25.000 + $20.000 od stand-offa)
4. MIBR – $15.000
5. ENCE – $10.000
6. Natus Vincere – $5.000

Komentiraj

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime