Poznati Šveđanin Adam “friberg” Friberg kompletirao je postavu danskog Heroica nakon što je dva tjedna nastupao za ekipu kao zamjena. Obje strane odlučile su nastaviti suradnju potpisivanjem dugoročnog ugovora.

friberg nakon pet godina u NiP-u traži mjesto na sceni

26-godišnji osvajač majora najpoznatiji je po svojim nastupima za Ninjas in Pyjamas, tim u kojem je proveo nevjerojatnih pet godina. Međutim, posljednju veliku titulu osvojio je u Oaklandu krajem 2016. na Intel Extreme Masters XI. Na ljeto 2017. godine friberg odlazi iz NiP-a koji će obraniti titulu u Oaklandu svega nekoliko mjeseci kasnije.

Ubrzo će friberg postati igrač OpTic Gaminga u kojem će ispaštati radi brojnih promjena u ekipi, a OpTic će tu tom periodu ostati bez pravih rezultata. Nakon odlaska Marca “Snappija” Pfeiffera i Jakoba “JUGija” Hansena iz Heroica u OpTic friberg će za dansku ekipu u ESL Pro League dva tjedna nastupati kao zamjena, nakon čega će uslijediti i ugovor. Heroic je na spomenutom natjecanju završio na osmom mjestu, ali će ipak nastupati na završnom turniru u Dallasu umjesto HellRaisersa jer  Özgür “woxic” Eker ima problema s vizom.

Vidjet ćemo hoće li se u Heroicu friberg vratiti staroj formi zahvaljujući kojoj je 2013. i 2014. bio uvršten među 20 najboljih igrača na svijetu. Na nekoliko evenata već je dokazao da može biti i analitičar pa bi njegova karijera u esportu trebala biti sigurna ako se ne uspije kao igrač vratiti u sam vrh svjetskog CS-a.

Postava Heroica

Nikolaj “niko” Kristensen
Patrick “es3tag” Hansen
Andreas “MODDII” Fridh
Adam “friberg” Friberg
Jorgen “cromen” Robertsen (zamjena)

Ruben “RUBINO” Villarroel (neaktivan zbog bolesti)

Komentiraj

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime