Početak treće nedjelje A1 Adria League su odbjeležili mečevi izmedu CABRONE5 i JESTEa i Vilay i WeirdChampse, a Slovenačka ekipa je zadržala svoje mjesto na vrh tabele.

CABRONE5 pretrpjeli dva poraza protiv ekipe JESTE

CABRONE5 su imali dosta dobar početak na Mirage, sve dok JESTE nisu uzeli force-buy u petoj rundi. CABRONE5 su imali izvrsnu eco rundu ali su JESTE objezbedili vodstvo od 4-3. Nekoliko rundi kasnije Đorđe “DJOKSiCK” Niciforović je imao odličan 4k na midu s AWP-om za da Cabronesi uzmu njihovu četvrtu rundu. Poluvrijeme je završilo 10-5 u korist JESTEa, koji su onda osigurali i pistol rundu ali su se CABRONE5 približili na 10-11. 3 killa od strane Dragan “ellement” Milanovića su stopirali ovaj niz rundi od strane Makedonske ekipe i JESTE su pobijedili Mirage 16-12.

Nuke je bila definitivno bolja mapa za ekipu JESTE. ellement i njegov tim su započeli s vodstvom od 2-0 ali su se CABRONE5 vratili u igru i osvojili sljedeće tri runde. Još jedna runda je sve što je Makedonska ekipa mogla osvojiti, i nakon 11-4 poluvremena za JESTE, oni su uzeli i prve pet runde drugog poluvremena i zatvorili Nuke 16-4 u njihovu korist.

Vilay sa još dvije pobjede zatvorili peti playday

Vilay su Dust2 započeli uzimavši prve četiri runde, a u drugoj rundi je Luka”brky” Brkanac napravio anti-eco ACE sa Scoutom. WeirdChampsi su prvu rundu osvojili sa samo jednim živim igraćom i njihova ekonomija je bila slaba do sam kraj poluvremena. 11-4 prednost za Vilay se ubrzo pretvorila u 11-11 rezultat te su WeirdChamps uzeli 7 rundi pre nego što je Vilay uzvratio i stigao do 15 rundi. WeridChamps su se pokušali vratiti u igru, ali je Slovenačka ekipa sigurno završila mapu 16-12.

WeirdChamps su izgledali dosta solidno na Trainu. Nakon osvajanja prvih tri rundi od njihove strane, Vilay je uzvratio s pet, i oba tima su naizmjenično uzimali runde do kraj poluvremena koje je završilo 8-7 za WeirdChamps. Meč je otišao u produžetke nakon što WeridChamps nisu mogli zatvoriti mapu, a imali su vodstvo od 14-10. U produžetcima, Vilay ih je kaznio i pobijedio 19-15.

Ova pobjeda za Vilay znaci da su još uvijek na prvom mjesto na tabeli s rezultatom od
5-1, dok WeridChamps nisu uzeli ni jednu jedinu mapu u ovih 5 playdaya lige.

Trenutno stanje na tabeli za A1 Adria ligu možete vidjeti u nastavku:

A1_table

 

Komentiraj

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime