U dvanaestom playdayu A1 Adria Leaguea smo vidjeli dvije pobjede od strane ekipe JESTE, dok su CABRONE5 i Fantastic Esports upisali po mapu na tabeli.

Fantastic vs CABRONE5

CABRONE5 su za ova dva meča koristili Anel “NENO” Cekovića i Đorđe “DJOKSiCK” Niciforovića. Dust2 su započeli uzimajući tri brze runde, a onda još tri nakon što je Fantastic prekinuo njihov niz. T strana je opet dominirala i CABRONE5i su u drugo poluvrijeme otišli s vodstvom od 10-5. I druga pištoljka je završila na stranu Makedonske ekipe, ali su se Fantastic povratili i dostigli 14 rundi pre nego što su CABRONE5 osigurali njihovu 13-tu rundu. Meč je završio u produžetcima gdje su CABRONE5 porazili Mario “Mariuchii” Grdovićevu ekipu.

Fantastic igra fantastično na Infernu, a to su osjetili i CABRONE5 u drugoj mapi njihovog duela. Inferno je od početka bio mapa Fantastica te oni nisu ni u jednom momenti dozvolili Andrej “necrogenes1s” Mancheskom i njegovoj momčadi iz CABRONE5a da se približi Hrvatskoj ekipi. Prvo poluvrijeme je završilo 11-4 u njihovu korist, a u drugom su izgubili 4 runde pre nego što su zatvorili meč.

JESTE vs XPORTAL

Drugi meč dana je bio JESTE protiv ekipe XPORTAL i oba tima su imali promjene u lineupu od kad smo ih zadnji put vidjeli na serveru. JESTE su uzeli tri runde na CT strani Dust2, ali onda su XPORTAL preokrenuli poluvrijeme i cijelu igru. Još jedna jaka T strana nas je odnijela u još jedan overtime i JESTE su kompletirali comeback i uzeli prvu mapu.

XPORTAL nisu imali nikakve šanse na Mirage. JESTE je od početka pokazao da su bolja ekipa i svi pokušaji od strane Arlind “deb0z” Sadikuve ekipe su bili uzalud. Svi igrači iz JESTEa su pucali odlično, a Aljaž “aljek1n” Škrabl, jedan od novih igrača je uradio izvrstan 1v3 post plant clutch. XPORTAL ima još 4 BO1 do kraja sezone, dva protiv ekipe WeirdChamp i dva protiv BLUEJAYSa. Ako žele imati šanse za LAN završnicu moraju pobijediti sva četiri i nadati se da će CABRONE5 izgubiti njihove zadnje dvije mape protiv Vilay Esporta.

Komentiraj

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime